Supravietuieste situatiilor neprevazute in cuplu

Dragostea cu năbădăi e plină de surprize, dar nu toate sunt demne de păstrat în cutia cu amintiri. De la prima cină cu părinții lui și până la ruperea prezervativului (ups!), află cum abordezi cu maturitate cele mai dificile momente din viața de cuplu.

În sfârșit ai găsit bărbatul pe care-l căutai – cel care înțelege că o femeie poate fi, în același timp, romantică și vulnerabilă, independentă și puternică. Cel care nu simte nevoia să-ți spună că fusta pe care o porți e prea lungă sau prea scurtă, cel care înțelege că nu poți fi gata în 10 minute și că expresia enervantă „Ți-am zis eu…!” nu te va face să te simți mai bine atunci când o dai în bară, ba dimpotrivă. Dar știi și tu – oricât de ridicat ar fi gradul de compatibilitate, o relație de iubire nu decurge fără turbulențe nici măcar în filme sau în cărți. Veți avea parte, fără îndoială, de suișuri și coborâșuri, dar felul în care acestea vă influențează relația depinde doar de voi. Pregătește-te de pe-acum pentru momentul în care vei avea un acces de sinceritate brutală (de fapt, nu înțelegi deloc care-i treaba cu fotbalul și de ce ar trebui să-ți irosești sâmbăta însoțindu-l la meci) sau pentru rezolvarea incidentului cu care orice femeie se confruntă măcar o dată în viață: “S-a rupt prezervativul. Acum ce fac?”. Nu te panica, totul are o soluție.

Testul primei vacanțe împreună

Chiar și o simplă escapadă de weekend te va entuziasma peste măsură, pentru că îți oferă ocazia de a petrece două zile neîntrerupte alături de iubitul tău, departe de responsabilitățile zilnice și străzile enervant de familiare ale orașului. E absolut normal să pierzi din vedere faptul că schimbarea decorului poate deveni și o sursă de anxietate: el va asista la ritualul tău de demachiere și va fi acolo când te vei furișa la toaletă. La rândul tău, vei afla că și bărbații pot avea ritualuri de neînțeles. „Când lucrurile au devenit mai serioase între noi, prietenul meu mi-a propus să mergem câteva zile la munte împreună. Abia atunci i-am descoperit micul secret matinal, și anume că obișnuiește să se trezească la 5 dimineața în fiecare zi, chiar și în weekend sau în vacanțe. Nu mi-a surâs ideea, mai ales că mie îmi place să lenevesc în pat până târziu atunci când nu trebuie să merg la muncă”, se confesează Olivia, 28. “Nu uita că în aceste momente partenerul tău este vulnerabil, pentru că își asumă riscul de a ți se arăta în totalitate, cu bune și rele. Așa că încearcă să fii înțelegătoare și să nu-l judeci dacă realitatea nu se îmbină perfect cu așteptărilor tale. Acest lucru este absolut normal și reprezintă un pas esențial către maturizarea voastră ca și cuplu”, e de părere Dr. Paulette Kouffman Sherman, medic psiholog și autoare a cărții Dating from the Inside Out. De asemenea, o atitudine deschisă și relaxată va risipi tensiunea acumulată în momentele în care trebuie să decideți ce veți face în excursie.  Chiar dacă ești obișnuită să iei decizii de una singură, “viața de cuplu presupune și o doză de compromis, iar în vacanțe deciziile se iau în doi”, adaugă Dr. Paulette. “Înainte de plecare, discutați atât despre prioritățile voastre individuale, cât și despre cele de cuplu, apoi sugerați un plan care să vă mulțumească pe amândoi. E important să vă simțiți respectați și ascultați de celălalt”, sfătuiește specialistul.

5 sex-piedici in orice cuplu

Când sinceritatea scoate colții

În primele faze ale iubirii, doza de romantism e atât de concentrată, încât ideea certurilor de cuplu vi se pare ceva absurd, improbabil. Dar, pe măsură ce relația avansează, regreți că ți-a scăpat printre dinți un “Da, iubitule, meciurile de fotbal sunt atât de palpitante…!”, iar momentul în care pur și simplu simți că explodezi dacă nu-i trântești în față adevărul gol-goluț e la o distanță de doar câteva secunde. Surpriză! – fotbalul ți se pare un sport stupid și refuzi să-ți petreci sâmbăta urmărind o minge plimbându-se de la o poartă la alta. Pfiu, gata, ai spus-o! Momentul adevărului e adesea eliberator într-o relație, dar să nu fii surprinsă când iubitul îți va mărturisi la rândul lui că nu-l fascinează deloc sesiunile tale de shopping la mall. “Adesea, tolerăm aspecte mai puțin plăcute ale relației pentru că nu vrem să riscăm dizolvarea ei”, explică terapeutul de sex și relații, Patti Britton. “Dar imediat ce lucrurile se stabilizează între voi, încercați să priviți în ochi adevărul. Sinceritatea este cel mai important pas spre o relație autentică”, adaugă specialistul. Asumă-ți nevoia de sinceritate și mărturișește-i iubitului lucrurile care ți-au stat pe limbă în tot acest timp, având grijă să nu fii agresivă. Dacă lucrurile rămân neschimbate între voi, înseamnă că sunteți pregătiți să treceți la nivelul următor.

Șase!, vin ai lui în vizită

Totul merge ca pe roate, vă simțiți singurii îndrăgostiți din Paradis, când pică “bomba”: ai lui au avut ideea genială să vă facă o vizită. În timp ce tu intri în fibrilații încercând să strângi hainele aruncate pe brațul canapelei cu o mână și să ștergi praful cu cealaltă, iubitul tău se bucură că în sfârșit îi vei cunoaște familia. “E un moment important, nu doar pentru că simbolizează oficializarea relației. Acum ai ocazia să-ți vezi partenerul într-o lumină nouă, pentru că în prezența alor lui își va dezvălui unele caracteristici pe care n-a avut încă ocazia să ți le arate”, precizează Patti. Pentru ca totul să decurgă cât mai firesc, roagă-ți iubitul să-ți spună câteva lucruri despre familia lui, despre preferințele lor culturale sau religioase, ca să te asiguri că nu vei face nicio gafă. Oricum, ferește-te să deschizi subiecte controversate – întrebările referitoare la copilăria lui sunt cele mai sigure. De asemenea, ai grijă la vestimenție: pariază pe simplitate și exclude decolteul.

6 obiceiuri nesanatoase in cuplu

Accidente de așternut

Chiar dacă aveți o relație serioasă, e normal să nu vă simțiți încă pregătiți să deveniți părinți. Dar, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, pot avea loc accidente care vă dau palpitații serioase. Și da, vorbim despre momentele acelea epice (în sens negativ) când îți dai seama că prezervativul s-a rupt sau că ai uitat să-ți iei pilulele contraceptive câteva zile la rând. Oricât de dramatică ți s-ar părea situația, există o soluție: contracepția de urgență. În ciuda exclamațiilor sceptice venite din partea prietenelor sau a mătușilor, contracepția de urgență este singura metodă eficientă de prevenire a unei sarcini nedorite în cazul unui contact sexual neprotejat sau atunci când metoda contraceptivă pe care o folosești în mod obișnuit a eșuat. Ce trebuie să știi: aceasta se administrează în maximum 72 de ore de la producerea “accidentului” (cu cât mai repede, cu atât mai bine) și se eliberează fără prescripție medicală, astfel că poți apela cu ușurință la ea în cazuri de urgență. Cât despre utilizarea unei metode contraceptive pe termen lung, medicul ginecolog este singurul în măsură să-ți recomande cea mai potrivită soluție.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.