Sunt femeie – dar mă comport ca atare?

Îţi place să „pozezi” în Superwoman? O femeie puternică este cea fruntaşă-n toate cele, dar eşti sigură că vrei să fii mai… bărbată decît bărbatul tău?

Femeia nu mai poate fi redusă la tăcere. Bate cu pumnul în masă, se afirmă, se impune şi a împrumutat multe dintre obiceiurile bărbaţilor. Femeia poartă pantaloni… de ceva vreme, şi la propriu, şi la figurat, negociază imbatabilă contracte, taie-n… carnea vie a subalternilor şi îşi intimidează din posturi de conducere superioare colegii „deţinători” de testosteron. Ce să mai, nu se mai poartă femeia neajutorată, casnică, care are venituri proprii cu mult inferioare faţă de ale partenerului – sau cel puţin nu printre cititoarele Cosmo. Azi, nu mai este suficient ca femeia să fie pricepută în toate cele ale… gospodăriei, pentru că eventual suplineşte lipsa acestor preocupări cu angajarea unei menajere – că doar îşi permite! Nu mai stă acasă doi ani ca să-şi crească copilul, ci o poate face bine-mersi concomitent cu îndeplinirea fructuoasă a sarcinilor de serviciu.Cum sa devii o femeie mai puternica

Nu, aici nu vorbim despre independenţa sexului frumos, ci despre cum să ne păstrăm feminitatea în condiţii de… expansiune socială – o reuşită incotestabilă, dar să lăsăm bărbaţilor ce-i al lor. Apropo, ce-i al lor?

Ghid de politeţe

Te numeri printre acelea care pufăie persiflant la auzul veştii că o colegă a primit un buchet înmiresmat de flori de la soţul ei? Hai să fim serioşi, ţâţâitul dezaprobator pe care-l scoţi ascunde de fapt o rază de invidie. Nu spune că dacă şi iubitul tău ar „recurge” la un astfel de gest (galant!), i-ai da cu buchetul în cap! Cel mai greşit însă este şi dacă de faţă cu el „scapi” afirmaţii de genul: „Flori?! Cam demodat!”. În acest caz, partenerului tău i se va cam lua o piatră de pe inimă – şi aşa mai mult ca sigur preferă să plivească tufişurile de trandafiri din parcul oraşului decât să umble în căutarea cadoului potrivit pentru o femeie!

De ce să-l scuteşti de bunele maniere? Gesturi ca deschiderea portierei maşinii şi preluarea trench-ului atunci când te pregăteşti să-l dai jos la restaurant sunt clasice şi nemuritoare! Iar dacă ai norocul de un partener atît de atent cu tine, nu-l ironiza sub nici o formă – chiar dacă poate ăsta ţi-e stilul! Din contră, confirmă-i prin zâmbete purtarea galantă şi cu un discret mulţumesc fă-l să se simtă apreciat. Încurajează-l să repete „figura” şi data viitoare.

Sfaturi pentru o femeie independenta

Pledează vinovată

Tot din cauza comentariilor nestăpânite şi exagerate ale femeilor, bărbaţii au căpătat în timp impresia că diversele forme de „politeţuri” nu mai sunt aprobate de partenerele lor şi că, în „realitate”, ele – respectiv noi – putem trăi bine mersi şi fără să se străduiască ei să-şi demonstreze calităţile de gentleman. Greşit! Mă rog, adică putem trăi, dar tocmai aceste mici gesturi de curtoazie ne pot face viaţa mai dulce. Solista de la Pussycat Dolls a recunoscut în cadrul unui interviu că gesturile de politeţe ale fostului său iubit, Lewis Hamilton au cucerit-o din prima. Nicole Scherzinger chiar a încurajat bărbaţii să demonstreze o purtare impecabilă, asigurându-i că politeţea „prinde”. Totul e să le-o accepţi şi să nu-i intimidezi prin adoptarea unei atitudini ironice care, chiar dacă tu practic nu spui nimic, pare să insinueze: „Da’ ce? Te-au apucat manierele?”. Dacă iubitul tău observă că nu ai aşteptări de la el la acest capitol, nici că se va strădui să te impresioneze cu gesturi galante.

Nu-l scuti de responsabilităţi

Ok, a nu se subînţelege total altceva: nu e cazul să faci pe neajutorata sau să te bazezi tot timpul pe bărbatul de lângă tine. Asta ar fi o decizie şi mai neinspirată. Ba dimpotrivă, eşti obişnuită să îţi rezolvi problemele singură şi nu să apelezi în căutare de sprijin nici chiar la cel care se presupune că îţi stă alături (nu numai fizic!). Dar această ipostază oarecum de martiră, de om care duce tot greul – deşi însuşi iubitul tău are propriul „greu” de purtat – şi care se arată întotdeauna prea mândră pentru a accepta orice alt ajutor din exterior nu e întocmai sănătos. În plus, îţi ştirbeşte din feminitate. Prin definiţie, femeile sunt identificate cu delicateţea şi chiar dacă au preluat din „muşchii” lui Hercules odată ce le-a impus vremurile, totuşi trebuie să lase loc de graţie.

Trasatura pe care barbatii o cauta in orice femeie

E bine că îi poţi demonstra iubitului tău că te descurci singură, dar nu uita că repetându-i mereu că n-ai nevoie de ajutorul lui, indiferent de problemă, el nu se va mai deranja să şi-l mai ofere. Iar la un moment dat ţi se va „apleca” şi ţie să tot faci pe viteaza.

Arată-i că ai nevoie de el

Nu-ţi scuti bărbatul de responsabilităţi! Eşti proaspătă mămică? Păi decât să-i eliberezi o cameră mamei tale pentru a se muta la voi, mai bine învaţă-ţi partenerul să se ocupe şi el singurel de bebeluş. Îţi solicită un anume fel de mâncare? Nimic deplasat, însă roagă-l să te ajute cu piaţa, cumpărând ingrendientele de care ai nevoie. Nu trebuie să faci tu totul pentru a-ți aştepta mai apoi „laurii” muncii depuse. Nu-l disculpa de răspunderi şi nu prelua totul pe umerii tăi (justificând eventual situaţia prin clişeul: „oricum el aduce banii în casă”). Poate situaţia se va schimba pe viitor şi rolurile se vor inversa – mai ştii? Şi atunci o vei „echilibra” punându-i lui şorţul după gât? În nici un caz.

Dacă încerci să-ţi determini partenerul să se implice în sarcinile gospodăreşti, iar până acum nu era obişnuit cu asta pentru că tu ai ales că era „segmentul” tău, desemnează-i „misiuni” casnice începând de… acum. Va obosi cu aspiratorul în mână înainte să termine toată casa? În nici un caz nu-i prelua tu treaba neterminată – în felul acesta nu vei ajunge la nici un rezultat.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise