Studiu: Femeile considera barbatii tacuti si deprimati mai atragatori

Potrivit acestui studiu, femeile sunt cel mai putin atrase de barbatii zambitori, preferandu-i pe aceia care par trufasi si puternici sau deprimati si sfiosi.

In schimb, barbatii se simt cel mai mult atrasi din punct de vedere sexual de femeile care par fericite si cel mai putin atrasi de acelea care par ingamfate si sigure pe ele.

Studiul cercetatorilor de la University Of British Columbia din Canada, primul care a analizat, pe sexe, diferentele semnificative inregistrate în ceea ce priveste nivelul de atractie pe care il exercita zambetul, a incercat sa explice fascinatia exercitata de cliseul „baiatului rau” si de alte stereotipuri.

Acesta este, totodata, primul studiu care a analizat nivelul de atractie exercitat de manifestarile de mandrie si rusine ale oamenilor.

Studiul, coordonat de profesorul Jessica Tracy, a fost realizat pe un esantion de peste 1.000 de participanti de varsta adulta, care au notat nivelul de atractie sexuala pe care il resimteau in momentul in care le-au fost prezentate fotografiile unor persoane de sex opus.

Fotografiile prezentau manifestari ale unor atitudini umane considerate universal cunoscute, precum fericire, mandrie si rusine/sfiala. Potrivit unor studii precedente, trasaturile emotionale considerate a fi pozitive, alaturi de o personalitate placuta, sunt intotdeauna preferate de persoanele care cauta parteneri pentru o relatie de lunga durata.

Autorii canadieni au sugerat faptul ca preferintele umane din domeniul atractiei fizice au fost modelate de-a lungul secolelor de evolutia sociala si de forte culturale.

De exemplu, teoriile evolutioniste au sugerat ca femeile se simt atrase de manifestarile de mandrie ale barbatilor, deoarece acestea implica un anumit statut social, anumite competente, dar si capacitatea de a-i asigura partenerului de viata mijloacele unui trai decent si sanse mai mari de a avea copii.

Potrivit autorilor canadieni, expresia de mandrie accentueaza trasaturile fizice tipic masculine, precum o parte superioara a trupului mai bine evidentiata si o musculatura mai pronuntata.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.