Stresul iti ruineaza viata sexuala

 

Stresul de zi cu zi are un impact negativ mai mare asupra vieţii sexuale a femeilor decât a bărbaţilor, arată un studiu recent publicat în Journal of Sex & Marital Therapy.

Cercetătorii de la Universitatea Mount Allison din Canada au analizat răspunsurile unui sondaj online efectuat de 155 de femei şi 91 de bărbaţi cu vârsta medie de 26 de ani. Întrebările se refereau la stresul zilnic, anxietate, depresie şi viaţa sexuală.
 
Din păcate pentru noi femeile, rezultatele au arătat că viaţa noastră sexuală este influenţată mai mult de stres şi depresie decât cea a bărbaţilor.

Necazurile de zi cu zi, precum problemele banilor, stresul de la muncă sau luarea decizilor importante te afectează atât psihic, cât şi fizic. Iată câteva moduri prin care stresul îţi afectează viaţa sexuală:

Contribuie la o imagine de sine proastă, în special legat de modul cum arătăm. Bineînţeles, asta duce la lipsa chefului – cine vrea să facă sex dacă nu se simte confortabil în propriul corp? Încearcă să nu te mai concentrezi atât de mult asupra defectelor şi citeşte acest articol despre cum să ai mai multă încredere în tine în timpul sexului.

Există anumiţi hormoni produşi de stres. Aceşti hormoni sunt necesari, dar doar în doze mici din când în când. Dacă sunt produşi în mod constant, suprimă hormonii sexuali şi scad libidoul.

Stresul are impact şi asupra fertilităţii şi a ciclului mentrual, pentru că afectează tidoida, glandele suprarenale şi ovarele. Iar dacă ovarele nu funcţionează bine, ciclul menstrual este afectat. Acest lucru poate duce la amenoree, care duce la infertilitate.

De asemenea, îţi afectează relaţia cu partenerul. Relaţiile încep să aibă probleme când suntem stresaţi, în special dacă nu mai comunicăm la fel de bine. Bineînţeles, din acest motiv apar şi probleme în pat.

Acestea fiind spuse, încearcă să nu mai fii atât de stresată! Ai putea spune că este uşor de zis, dar greu de făcut, însă nu e aşa. Relaxează-te cât mai mult, fă lucruri care îţi fac plăcere, ocupă-te de hobby-urile tale, masturbează-te, joacă-te cu pisica, petrece mai mult timp alături de partenerul tău… orice te ajută să scapi de stres!

2 comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.