Spui te iubesc prea devreme?

De parcă n-ar fi deja înfiorător faptul că te pomenești tam nisam îndrăgostită, mai trebuie să te lupți și cu dorința de a spune ”te iubesc” prea devreme.

Subiectul e delicat. Foarte delicat. Rostirea acestor două cuvinte înainte de vreme este echivalentă cu o adevărată deschidere a cutiei Pandorei. Pentru bărbați cel puțin. Nu i-ar deranja câtuși de puțin evenimentul dacă nu ar vedea în privirea ta dorința unui ră spuns la fel de emoțional și plin de patos liric. Și cum să facă asta? Cine să-i îndrume, la ce cursuri să se înscrie? Sunt pierduți sărăcuții. Și atunci când sunt pierduți, fac gesturi necugetate, acționează impulsiv și necontrolat, lăsând în urmă greșeli și suferințe. Așa că, până la urmă, tot în mâinile tale stă viitorul unei relații sănătoase, în care ambii parteneri să se simtă confortabil. Dar ce faci cu acel ”te iubesc” care îți joacă pe buze, mai mai să sară și să-l lovească pe sărmanul bărbat drept în moalele capului? Îl antrenezi, normal!Cum să-i spui te iubesc fără să-i spui, de fapt, te iubesc?

Sugerează-i! Sunt o grămadă de modalități prin care îi poți ”da de înțeles” ce simți pentru el, fără a-l încărca cu povara unei declarații care să-l pună în dificultate.

Delicii non-verbale.

Să ne imaginăm următoarea situație: Oana și Marius stau pe canapea și vorbesc. La un moment dat, Oana îi spune lui Marius cuvintele magice: ”Te iubesc!” Însă nu-l privește în ochi și vocea e monotonă , aproape un pic jenată. Mesajul non-verbal pe care îl transmite Oana: ”Nu prea știu ce implică ceea ce am zis, dar sper să capăt puncte în plus de la tine.” Studii peste studii au demonstrat de-a lungul timpului că oamenii iau ca adevărate mesajele non-verbale, nu cele transpuse în cuvinte. Așa că dacă plănuiești să-i transmiți iubitului tău cât de mult ții la el, renunță la obișnuita declarație pe care, apropo, el o va considera cel mai probabil nefirească și superficială . O privire lasă mai multe de înțeles, așa că uită -te în ochii lui cu intensitate, poziționează-ți corpul cât mai aproape de al lui, dar fără să-l atingi, și respiră cu pauze lungi, astfel încât el să-ți vadă pieptul legănându-se senzual. Dacă simți nevoia de a-i spune ceva, limitează -te la ”Nici nu-ți dai seama cât de bine mă simt cu tine” sau ”Ești cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat.”

5 fraze care inseamna mai mult decat un te iubesc

Un strop de umor.

E ceva absurd în toată faza asta cu îndrăgosteala. Atunci când iubești ești romantică , nătîngă, haioasă, ridicolă, dusă cu pluta, veselă, plăcută, ciudată, uimitoare – toate la un loc. Așa că de ce să te limitezi la o declarație atât de, hai s-o recunoaștem, laconică și puternic standardizată ca ”te iubesc”? De ce să nu te joci cu ideea de iubire, explorând modalități mai haioase de a-i spune celui pe care îl iubești ceea ce simți. Nu e nevoie de foarte multă muncă, trebuie doar să ai clar în minte ceea ce poate avea priză la partenerul tău. Până la urmă vrei să-l surprinzi plăcut, ba chiar să-l faci să râdă, nu să-l șochezi sau să-l faci să se simtă incomfortabil. Spune-i ce simți pe vocea lui Donald Rățoiul sau imitând un accent franțuzesc deopotrivă sexy și haios. Mai poți încerca să o imiți pe domnișoara care aduce știrile de ultimă oră, folosind o tonalitate serioasă și ușor gâfâită, cu peria de păr pe post de microfon, în timp ce el își săpunește barba. Vezi, nu-i chiar așa greu să fii spontană.

Originalitatea înainte de toate.

Nu trebuie să creezi o atmosferă romantică pentru a-i spune ceva frumos, pentru că în cazul acesta foarte probabil se va aștepta la o declarație și nu-l vei mai surprinde așa cum îți dorești. Fii creativă, găsește momente în care nici prin gând nu i-ar trece că tu ”ai chef de dulcegării”: în mijlocul unei discuții aprinse despre ce tapet să cumpărați pentru baie, când vă pregătiți să analizați bilanțul financiar lunar, sau la cinema, printre hohotele de râs. O altă idee romantică: ține un jurnal în care să-ți notezi zilnic mesaje pe care ai vrea să i le transmiți, dar fie ești mult prea timidă, fie nu este lângă tine la momentul respectiv. Fă-i-l cadou la momentul oportun. Citindu-le când e singur, nu va mai simți presiunea de a-ți răspunde în aceeași măsură. În plus, se va simți mândru că este singurul cititor al unui ”manuscris” atât de… inocent.

Cum reactionezi la un te iubesc neasteptat

Înainte de marea declarație, sunt câteva aspecte la care trebuie să te gândești serios. Dar serios.

  • Îl cunoști îndeajuns de bine? Ești sigură că îți va răspunde cu aceeași… monedă?
  • ”Te iubesc!” implică un angajament serios. Ești pregătită?
  • Ești conștientă că e posibil ca el să dea bir cu fugiții înainte ca tu să termini de rostit cuvintele? Ești gata să-ți asumi acest risc?
  • Până la urmă, chiar îl iubești atât de mult? Cât de special este pentru tine, ești sigură că el este alesul? Dacă nici nu ai apucat să termini de citit fraza asta și ai răspuns cu un da hotărît, dă-i înainte!

Te iubesc! Oups…am zis-o cu voce tare?

(și ele au pățit-o) 

Andra, 29 – ”Anul trecut, de ziua mea, tipul pe care îl iubeam în secret de vreun an de zile mi-a făcut avansuri. După vreo câteva ore și câteva pahare în plus, m-a cuprins o euforie atât de mare încât i-am spus că-l iubesc, că l-am iubit de ceva vreme și că sunt fericită că în sfârșit destinul ne-a încrucișat cărările. (Da, exact așa i-am spus, cu tot cu destinul și încrucișatul cărărilor). A fugit ca din pușcă și de atunci mă evită de fiecare dată când are ocazia. Nu pot să-l învinuiesc, mi-am făcut-o cu mâna mea.”

Corina, 21– ”Am spus-o, dar la telefon. Tot așteptam ca el să facă primul pas (eram împreună de vreo opt luni), și el nimic. M-am gândit că avea nevoie de un impuls, așa că am prins un moment în care nu mi-a răspuns la telefon, a intrat căsuța vocală, am bâiguit un mesaj și am încheiat triumfal cu ”ă ă ă , apropo, te iubesc…” Nu s-a speriat sau ceva, dar a făcut mișto de mine pe chestia asta mult timp. Și tot nu mi-a spus cuvintele magice.”

Rodica, 26– ”I-am spus că-l iubesc la a treia întâlnire, doar așa, să văd cum reacționează. A stat o secundă pe gânduri și apoi a zis că și el mă iubește. Am continuat să ne întâlnim și după vreo câteva luni i-am mărturisit că a fost doar un test, să văd cum reacționează. A recunoscut că nici el nu a vorbit serios, a zis-o doar pentru că se temea ca nu cumva să mă despart de el dacă se arată nehotărît. Și acum râdem pe tema asta.”

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.