„Specimen” nou la orizont: barbatul omega

Partea bună? E mereu binedispus și jucăuș. Partea mai puțin bună…s-ar putea să nu-ți placă deloc – adoră să piardă vremea ca un adolescent și nu e deloc genul care emană testosteron prin toți porii. Află totul despre barbatul omega.

Omega male = noul tip de bărbat, care refuză să ia o poziție dominantă într-o situație socială sau profesională.Cultura pop americană este cea care produce variații interminabile ale bărbatului omega – tipul cu alură de puști, care poartă adesea haine colorate și se înțelege bine cu toată lumea, pentru că nu îndrăznește să contrazică pe nimeni. E prea comod ca să fie lider și nici măcar nu se obosește să evolueze – profesional sau social. Oamenii de știință îl situează mai jos de bărbatul beta, deoarece nu numai că e stângaci în jocul seducției, dar chiar refuză adesea să încerce. Urăște responsabilitățile, nu vrea să se maturizeze și evită să se integreze în grupul celor „normali”.

Bărbații și imaturitatea

Acestea fiind spuse, tu decizi dacă îi dai o șansă sau îi spui „bye-bye!” din start. Dar până atunci, iată cum îl recunoști:

Colecția de benzi desenate e toată viața lui. Bărbații omega se identifică de obicei cu un hobby căpătat în adolescență căruia îi rezervă un devotament aproape obsesiv. Un exemplu concludent în acest sens ar fi obsesia lui John Cusack pentru muzică în High Fidelity – deși viața lui personală și profesională era un dezastru, personajul lui Cusack se lăsa consumat de pasiunea pentru colecția lui de muzică. Fie că în vitrină are aliniate perfect felurite modele de mașini… de jucărie, fie că ia în serios provocarea nepoțelului său (în vârstă de 12 ani!) de a juca până la epuizare World of Warcraft, poți fi sigură că ai în față un bărbat omega.

Își urăște jobul cu program fix. O altă tendință a bărbatului omega este aceea de a nega anumite responsabilități sociale, una dintre ele fiind un job serios, care să-i plătească facturile. Se folosește deseori de scuza că e un „suflet rătăcit” sau că e înzestrat cu un grad mare de creativitate, care nu-i permite să stea pe un scaun de birou timp de 8 ore.

Încă merge la pub-ul frecventat în facultate. În timp ce „tovarășii” lui au lăsat-o mai moale cu vizionarea meciurilor de fotbal în pub-ul preferat pe timpul facultății și, eventual, au o relație stabilă și și-au cumpărat o casă, el n-a evoluat deloc. Savurează aceeași bere în același pub prietenos și nu-l deranjează să fie înconjurat de noua generație de puști, ba chiar se identifică cu ei.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise