Si tu il enervezi asa?

Eşti puternică, independentă şi încrezătoare… însă e posibil ca, inconştient, să îţi dai uneori cu firma-n cap, vorba zicalei. Poate că o dată îi dai iubitului un răspuns demn de o mironosiţă cu ştate vechi („Aş mânca, dar nu ştiu ce, pisiii… fă ceva!”) sau poate altă dată faci o dramă din faptul că el tocmai ce-a analizat cu coada ochiului o gazelă suplă precum Miranda Kerr. Hai să fim serioase – bărbaţii sunt bărbaţi, însă tocmai de aceea noi trebuie să ştim să ne comportăm ca atare. Iată câteva dintre atitudinile noastre care îi pot pune pe fugă şi cum să le ţinem sub control.

Ceva te nemulţumeşte tot timpul

„Fetele ar trebui să ştie că un mulţumesc spus sincer nu le anulează imaginea de femeie de fier”, spune Alex (26), referitor la o fostă prietenă, pe care, în ciuda faptului că făcea eforturi uriaşe s-o mulţumească, ea rămânea impasibilă. „Orgoliul bărbaţilor este pe cât de sensibil, pe atât de uşor de întreţinut”, spune Lisa Copeland, consilier matrimonial. „Mulţumeşte-i în cuvinte simple pentru fiecare gest mărunt pe care-l face pentru tine, şi vei avea o relaţie sănătoasă.” Rezonabil, nu?

Ai pus monopole pe complexe

Te priveşti în oglindă şi bombăni nemulţumită? E ok, ni se întâmplă tuturor (un studiu recent făcut în Anglia a dezvăluit că 90% dintre femei se detestă fizic), însă abţine-te să i te plângi iubitului tău despre pielea de „portocală” pe care ai detectat-o recent într-o nouă zonă de pe coapse. „Ai curajul de a-ţi trece cu vederea micile defecte fizice şi adoptă o atitudine încrezătoare în relaţia cu iubitul tău – el oricum te vede cea mai frumoasă. Lasă vaietele pentru întâlnire cu prietenele tale”, sfătuieşte Vikki Stark, terapeut de cuplu în SUA. Ah, dacă ar şti bărbaţii cum ne lamentăm între noi, fetele!

Contăm pe tine să ne îneci corăbiile

Un studiu efectuat anul trecut pe mai mult de 30.000 de persoane în Anglia spune că atitudinea negativistă poate duce, în timp, la apariţia unor boli de natură psihică, din ce în ce mai comune în ziua de azi. „Bărbaţii se feresc de femeile care vorbesc urât alte persoane sau care au tot timpul un feeling negativ cu privire la unele situaţii. Acest tip de femei le stârnesc sentimentul de neputinţă”, explică Isabela Vasilescu, psiholog. Fii zâmbitoare şi gândeşte pozitiv – această atitudine te ajută în primul rând pe tine, dar şi relaţia pe care o ai.

Irascibila ar putea fi numele tău de alint

„Sigur nu ai Tourette?”, obişnuia să îşi tachineze un amic iubita, atunci când ea se enerva brusc şi începea să ridice tonul. Asta până când o altă prietenă din gaşcă, psiholog de meserie, i-a explicat pe un ton calm gravitatea acelui sindrom şi, subtil, l-a făcut de râs pentru adresarea misogină. Totuşi, bărbaţii urăsc femeile arţăgoase şi care veşnic par iritate de ceva. „Bărbaţii nu ştiu cum să managerieze emoţiile necontrolate ale partenerelor lor, însă dacă femeile aleg să împărtăşească cu ei motivul care le-a stârnit supărarea, situaţiile conflictuale ar avea loc mai rar”, explică Tamina Dylan, psihoterapeut în New York. Impune-ţi să îţi păstrezi calmul şi consideră-ţi iubitul cel mai bun prieten – doar lângă el vrei să îmbătrâneşti, nu-i aşa?

Le ştii tu pe toate şi trebuie să aflăm cu toţii

Orgoliul bărbaţilor este uşor de rănit, de aceea, ai mereu grijă cum abordezi situaţiile. Psihologul Isabela Vasilescu spune că a avea o relaţie de succes nu înseamnă să-ţi petreci viaţa menajându-ţi iubitul, dar nici făcându-i observaţie ca o educatoare care are nervii franjuri. Strategia care dă roade este să înveţi să îi scoţi în evidenţă calităţile, pentru a-i confirma imaginea pozitivă pe care o ai despre el. De exemplu, dacă eşti nemulţumită că lasă maşina plină de ambalaje de snack-uri şi sucuri, nu te repezi la el urlând: „Pe bune? Ce-i cu jegul ăsta? Sau vrei să-ţi retez capul din scoarţă?”. Spune-i relaxată: „La cât de ordonat îţi ţii hainele în dulap şi hârtiile pe birou, mă mir că în maşină se dă aşa o bătălie”. Evită să-i subliniezi cu orice preţ că tu eşti şefa, ci dă-i impresia că tu eşti cea care are nevoie de el… Tot timpul, chiar dacă în realitate nu eşti neajutorată fără el.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.