Sfaturi vitale pentru o relatie cu happy end

Ştii cum e, după fiecare despărţire, ȋn fiecare femeie se naşte un ȋnţelept care “aruncă” numai cuvinte de duh mai ales despre relaţii şi iubire. Aşa s-a ȋntâmplat şi cu una dintre amicele mele, doar că spre deosebire de multe alte femei trecute de numeroase ori prin etapa plâns-ȋn-pumni sau mâncat-toată-ȋngheţata, chiar a tras, nu ştiu cum, câteva ȋnvăţăminte foarte preţioase despre relaţii şi pe care a ţinut să mi le ȋmpărtăşească şi mie la o cafea.

Cum nu le puteam ţine numai pentru mine, ţi le ȋnşir mai jos. Ai să vezi câtă dreptate are amica mea.

Bărbaţii sunt pur şi simplu diferiţi

Primul lucru pe care ȋl reproşăm partenerilor noştri este faptul că nu comunică. Dar adevărul e că nu ei sunt problema, ci noi şi faptul că oricâte articole şi studii citim despre faptul că bărbaţii chiar sunt diferiţi faţă de noi, folosind preponderent o altă parte a creierului, tot nu ne intră ȋn cap acest lucru.

Amica mea mi-a spus foarte tranşant că atât timp cât este vorba de treburi casnice, cel mai bine este să-i spui exact unui tip ce vrei de la el şi să n-o iei pe ocolite pentru că nu vei ajunge nicăieri. De asemenea, dacă ai o problemă cu iubitul tău, “tratamentul tăcerii” nu te va ajuta la nimic – tu te vei enerva mai mult, iar el cel mai probabil nu-şi va da seama că te supără ceva. Deci, cel mai bine este să spui ce ai pe suflet de fiecare dată!

Nu-l vei schimba. Punct.

Ȋn mai toate relaţiile, ȋncepem prin a ne ȋndrăgosti de toate acele detalii care-l fac unic – maniile, unele dintre ele chiar ciudate, convingerile ieşite din comun, gusturile “alternative” şi pasiunile de adolescent – , ca apoi să ȋncercăm să-l educăm voit sau nu pentru a fi mai “serios”, mai “matur”, mai “de ȋncredere”.

Din păcate, de cele mai multe ori, ori tipul nu se schimbă deloc şi ne bosumflăm la gândul că proiectul a fost un eşec, sau se comportă diferit de dragul tău şi nu-ţi place nici aşa. Adevărul este că nu e nici corect şi nici realist să-ţi doreşti să schimbi o persoană, mai ales una cu care ai de gând să petreci un timp ȋndelungat. Chiar vrei să ai o relaţie cu un alter ego?!

Fii atentă la ce face, nu la ce spune

Faţă de noi, bărbaţii sunt mai practici, spun lucrurilor pe nume cu mai multă uşurinţă şi preferă să ia măsuri imediat ȋn loc să stea la vorbă cu orele, ȋntorcând o problemă pe toate părţile.De aceea, pentru a nu mai avea dubii ȋn privinţa intenţiilor sale ȋn cee ce te priveşte, observă ce face pentru tine şi relaţia voastră.

Dacă nu te sună cu zilele, nu are chef să lase băieţii pentru o seară cu tine sau nici măcar nu te prezintă prietenilor lui, nu-i căuta scuze… situaţia este clară ca “bună ziua” – nu are gânduri serioase ȋn ceea ce te priveşte.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.