Sfaturi pentru primul an de relatie

În primul an de relaţie se crează baza acesteia: înveţi multe despre partenerul tău, începi să te simţi din ce în ce mai confortabil alături de el, încercaţi tot felul de lucruri noi, îi cunoşti familia şi multe altele. Din acest motiv, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci în această perioadă pentru ca relaţia voastră să meargă cât mai bine.

În primul rând, evită certurile. Veţi avea destul timp pentru certuri mai încolo, iar la început cel mai probabil vor exista doar certuri minore, dar acestea contează prea puţin ca să îţi baţi capul cu ele. În primul an de relaţie trebuie să vă concentraţi pe alte lucruri, deci nu mai ţipa la el pentru că nu îi place noua ta rochie.De asemenea, nu uita de importanţa complimentelor. Poate crezi că nu mai trebuie să îl impresionezi din moment ce sunteţi deja împreună, dar oricine adoră să i se facă un compliment din când în când. Ai grijă doar ca acesta să nu fie forţat. Îţi place zâmbetul lui? Spune-i asta! A primit o mărire de salariu? Laudă-l pentru această realizare.

Apoi, un lucru pe care multe cupluri îl uită este să petreacă timp şi cu prietenii. La începutul relaţiei ne dorim să stăm cât mai mult timp cu partenerul, însă nu trebuie să ne uităm prietenii. Dacă îi îndepărtezi pe toţi cei din jurul tău, vei constata că atunci când te desparţi de iubitul tău nu vei mai avea cu cine să discuţi sau să ieşi la o cafea.

Să nu uităm nici de întâlniri! Ştiiim, este atât de confortabil să staţi doar în pat uitându-vă la filme, dar mai ieşiţi şi în oraş din când în când. Vizitaţi un muzeu, mergeţi la un concert, luaţi cina la un restaurant simpatic sau orice altceva aveţi chef.

Spuneam mai devreme de momentele când îi cunoşti familia. Odată ce ai făcut acest pas, este foarte probabil ca iubitul tău să te mai invite la anumite evenimente de familie sau chiar unele legate de job. Chiar dacă nu îţi face plăcere să participi, fă un mic efort pentru el, va aprecia. În fond, chiar dacă nu te distrezi foarte mult, nici nu este atât de groaznic şi nici nu durează jumătate de zi.

De asemenea, atunci când îl inviţi undeva, spune-i direct de ce vrei să vină. În loc să îi spui că prietena ta cea mai bună îşi serbează ziua săptămâna aceasta şi poate ar avea chef să treacă pe acolo, spune-i că este important pentru tine ca el să îţi cunoască prietenii şi, dacă nu îi place, puteţi pleca mai devreme. Fiind la începutul relaţiei, el nu are de unde să ştie ce lucruri sunt importante pentru tine.

Iar referitor la sex, încearcă lucruri noi alături de el. Poate îţi era jenă să îi spui fostului tău iubit că îţi doreşti să încercaţi BDSM, deci acum este ocazia perfectă că încerci.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.