Sfaturi pentru inceperea unei afaceri cu partenerul

Să începi propria afacere alături de partenerul tău este un mod foarte bun de a avea control asupra carierelor voastre în timp ce aveţi aceleaşi scopuri şi aşteptări de la viaţă. Însă poate fi puţin dificil să locuieşti şi să lucrezi zi de zi cu aceaşi persoană, chiar dacă ai o căsnicie fără probleme.

Acest lucru nu trebuie să te sperie, pentru că avem câteva sfaturi pregătite pentru tine care te vor ajuta să începi şi să continui o afacere cu partenerul tău de viaţă.

Pentru început, discutaţi pe larg despre orice detaliu referitor la această afacere şi despre cum vă va influenţa viaţa personală, pentru a nu avea probleme mai târziu. Poate că tu vrei să lucrezi mai puţin (şi ţi-ai permite acest lux, neavând un şef), pentru a petrece mai mult timp cu copiii, însă iubitul sau soţul tău îşi doreşte să lucraţi din greu amândoi pentru a strânge o sumă mare de bani în timp cât mai scurt.

Înainte de a începe afacerea propriu-zisă, este important să discutaţi lucruri de genul acesta pentru ca totul să meargă ca pe roate.

Apoi, împărţiţi sarcinile aşa cum faceţi şi în viaţa personală. Tu eşti cea care ia mereu copiii de la şcoală, spală rufele şi dă cu aspiratorul, iar el este cel care mereu spală vasele, iese cu câinele la plimbare şi face cumpărăturile, de exemplu – împărţiţi în acelaşi fel şi sarcinile de muncă, în funcţie de ce îi place fiecăruia să facă şi cum se pricepe la acel lucru.

Dar ţine minte: nu „arunca” pe el toate sarcinile de care nu ai chef. Aici este vorba de o afacere, nu de o gospodărie, deci totul trebuie să meargă bine.

În continuare, trebuie să stabiliţi cine ia anumite decizii. Unele dintre ele vor fi luate împreună, pentru că sunt importante (spre exemplu, numele companiei), însă pentru altele nu trebuie să vă bateţi amândoi capul, ar fi o pierdere de timp.

De asemenea, este important să separaţi viaţa personală de cea profesională. Acest lucru poate fi puţin greu, fiindcă locuiţi împreună, dar nu imposibil. La fel ca la orice alt job, este necesar să aveţi un program de lucru de care să ţineţi cont. Între acele ore, ocupaţi-vă doar de afacerea voastră. După, ocupaţi-vă doar de voi ca un cuplu.

Îţi recomandăm să aveţi şi birouri diferite, dacă nu este nevoie să interacţionaţi unul cu altul constant. În acest fel, veţi simţi că aveţi suficient spaţiu. În fond, deja locuiţi împreună, deci poate deveni frustrant să staţi non stop unul lângă celălalt.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.