Sfatul oamenilor de stiinta pentru un orgasm mai intens

By  | 

Iata doua studii recente destul de fascinante legate de orgasm: in primul, cercetatorii de la Rutgers University din New Jersey, SUA, au observat, folosind tehnici de imagistica medicala, ce are loc in creier atunci cand o femeie are fantezii sexuale si isi provoaca singura placere.

In cel de-al doilea studiu,desfasurat la University of Groningen din Olanda, doctori specialisti au studiat ce se intampla in creierul femeii atunci cand este stimulata sexual de partenerul ei.

Primul a aratat o "explozie" a activitatii cerebrale in mai multe zone ale creierului (mai multa activitate cerebrala inseamna orgasme mai puternice), inclusiv in cortexul prefontal – parte responsabila cu imaginatia si cu fanteziile sexuale.

In antiteza, al doilea studiu a descoperit ca atunci cand o femeie este cu partenerul in pat, cortexul prefrontal isi "opreste" activitatea atunci cand ea ajunge aproape de orgasm.

"Concluzia acestor doua studii este ca orgasmul pe care o femeie il experimenteaza atunci cand se masturbeaza este diferit de cel pe care il are atunci cand face sex cu un barbat", detaliaza prof. dr. Barry Komisaruk, coautor al cartii "The Science of Orgasm" si coordonator al studiului de la Rutgers University.

"Studiul olandez a folosit o metodologie diferita fata de tehnicile mele, deci nu pot concluziona ca un anume tip de orgasm este sigur diferit de celalalt. Dar e de inteles ca, folosindu-te de fantezii atunci cand faci sex, ti se poate dubla activitatea cerebrala si o poate activa in mai multe zone, si astfel ajungi la un orgasm mai puternic.“

Puterea imaginatiei

Pentru a afla cum ne putem folosi de fanteziile erotice pentru a ne spori intensitatea orgasmelor, l-am chestionat pe prof. dr. Ian Kerner, autor al cartii "She Comes First". "Fanteziile joaca un rol imens in calitatea vietii sexuale a unei femei", spune el. "Ele pot ajuta femeia sa ajunga la punctul culminant atunci cand stimularea fizica nu e suficienta, dar si sa ii sporeasca senzatiile, odata ajunsa acolo."

De fapt, expertii spun ca femeile care au fantezii sexuale inainte sa faca sex sau in timpul partidei, se declara mai implinite sexual si confirma ca au orgasme mai intense decat femeile care nu-si provoaca mintea prin aceasta metoda.

Chiar si unele cercetari din trecut ale doctorului Komisaruk sustin aceasta idee – intr-un studiu mai vechi, el a rugat voluntarele sa-si imagineze ca erau atinse pe mana sau pe picior. Apoi, aceleasi participante au fost atinse de-a dreptul, de catre cineva.

"Am descoperit ca atunci cand femeile isi imaginau ca erau atinse, activitatea lor cerebrala crestea comparativ cu momentele cand erau atinse cu adevarat", dezvaluie Komisaruk. Asa ca inchipuie-ti ca esti alintata, sarutata si stimulata in acelasi timp atunci cand o faci cu iubitul tau, si asa iti "implici" in actiune mai multe parti ale creierului, ceea ce va cantari in final la calitatea orgasmului tau.

Lasa-ti mintea sa se joace

Exista doua tipuri de scenarii sexuale care chiar iti pot pune pe jar imaginatia: termenul de "fantezii de vanilie" este folosit de sexologi pentru a descrie amintirile pe care le ai legat de o experienta deja traita alaturi de iubitul tau – cum ar fi ziua aceea cand ati facut sex de trei ori la dus.

Si apoi mai e scenariul cu strainul sexy. Asta presupune sa rememorezi perioada incipenta a relatiei tale, cand erai curtata de partener… nu-i asa ca nimic nu se compara cu fluturasii in stomac pe care ii simteai atunci?

Odata ce ai stabilit ce scenariu sa folosesti, pregateste-te sa-l aduci in joc in momentul cand incepi o partida de sex cu iubitul tau. "Gandeste-te la acele lucruri sexy fara sa-i spui lui sau, daca vrei sa-l implici, spune-i ca ai o fantezie pe care iti doresti sa o impartasesti cu el", propune Kerner. "Insa nu e nevoie s-o si pui in practica ad-literam, ci e suficient sa o expui in cuvinte si efectul va fi de succes."

Daca esti putin jenata sa aduci vorba despre asta, roaga-l pe el sa iti spuna una dintre fanteziile lui favorite – uneori, pur si simplu ascultandu-ti iubitul soptindu-ti detalii care-l excita, te infierbinti, pe de o parte, dar pe de cealalta parte, te face sa-i marturisesti cu usurinta gandurile tale "murdare".

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *