Sexul va deveni plictisitor?

Oamenii se află într-o evoluție continuă, și nu e de mirare că și sexualitatea lor va evolua în moduri surprinzătoare. Japonezii sunt primii care gustă sexul dintr-o nouă perspectivă. Vezi dacă îți surâde și ție.

E greu de crezut că universul nostru erotic a ajuns atât de vast, având în vedere că primii Homo sapiens credeau că e nevoie de sperma mai multor bărbați diferiți pentru a da naștere unui copil. Dar e de înțeles — la urma urmei, cunoștințele noastre superioare sunt rezultatul a milioane de ani de evoluție lentă.În Japonia, sexul a evoluat însă mai rapid decât oriunde. Ca să realizezi acest lucru, nu trebuie decât să te gândești la anime-uri clasice precum Sailor Moon, care — deși adresate publicului foarte tânăr (eu sunt fan de când aveam 8 ani) — au fost dintotdeauna populate de fete cu picioare lungi și fuste școlărești obraznice, din care li se întrezărea uneori fundul sau lenjeria intimă. În spatele ușilor închise, japonezilor le-a plăcut dintotdeauna să experimenteze sexul fără limite și prejudecăți, folosindu-se de diverse jucării și accesorii erotice sau de imaginația neîntrecută. Dar orice teritoriu explorat în exces devine, la un moment dat, insuportabil de familiar. Astăzi, evadările erotice ale japonezilor sunt mai soft decât imaginația tensionată a unei fete care s-a îndrăgostit pentru prima oară.

Tinerii japonezi petrec, probabil, mai puțin timp decât tine pe Pornhub și au ajuns să considere că sexul tradțional a devenit… „mendoksai”, adică obositor, se arată într-un video realizat de jurnalul The Economist. Oricât de ciudat i s-ar părea acest lucru unui adolescent român în plină explorare a sexualității, un bărbat tânăr din Japonia crede că „sexul presupune prea mult efort” și că nu mai este incitant, preferând să recurgă la metode alternative, precum să stea întins lângă o femeie sexy fără a avea permisiunea de a o atinge.

Specialiștii spun că aceasta este o evoluție previzibilă pentru japonezi. Chiar și industria erotică, ce a prosperat încă din secolul al XVII lea, a trecut prin aceeași schimbare surprinzătoare. Gusturile clienților s-au schimbat radical cu timpul, din cauza factorilor istorici, demografici și economici. După al doilea război mondial, America a invadat Japonia, persuadând guvernul japonez să ilegalizeze sexul vaginal plătit. În prezent, stagnarea economică îi împiedică pe oameni să plătească sume de bani generoase pentru sex. Sunt preferate serviciile „cvasi-sexuale”, precum stimularea vizuală, care fac masturbarea mai plăcută.

Totuși, industria erotică nu pare să aibă prea mult de suferit, mulțumită inovațiilor precum „cafenelele cu domnițe”, unde cafeaua este servită de fete sexy, îmbrăcate ca niște personaje din anime-uri, care le oferă clienților zâmbete dulci și complimente.

Cel mai puternic stimul erotic: imaginația

Deși ușor deprimantă dacă privești lucrurile la modul general, această evoluție către sexul „soft” poate fi chiar benefică atunci când este pusă în aplicare de un caz particular — adică de tine și iubitul tău, de exemplu. Și cum adaptabilitatea este calitatea numărul unu care a împins umanitatea în fruntea lanțului trofic, nu e o idee rea să te pliezi, măcar la modul experimental, pe tendințele erotice japoneze.

La urma urmei, în teoria lor e un sâmbure destul de mare de adevăr: sexul chiar devine plictisitor la un moment dat, mai ales într-o relație de lungă durată, când faci cam aceleași lucruri de nenumărate ori, cu aceeași persoană. Iar studiile demonstrează că, cel mai probabil, tu vei fi prima care se va plictisi. O cercetare recentă, realizată de oamenii de știință de la University College London și publicată în British Medical Journal arată că femeile sunt de patru ori mai predispuse decât bărbații să-și piardă interesul pentru sex după ce au locuit împreună cu partenerul lor timp de un an. În plus, atât femeile, cât și bărbații experimentează un libido mai scăzut pe măsură ce înaintează în vârstă — bărbații își pierd puțin din entuziasmul sexual între 35 și 44 de ani, iar femeile sunt tot mai puțin interesate de sex între 55 și 64 de ani.

De vină este, desigur, și comunicarea precară dintre parteneri, capitol la care suferim dintotdeauna. „Sexul devine plictisitor pentru că nu vorbim niciodată despre asta — pur și simplu îl facem. Și ne așteptăm ca celălalt să știe ce ne place, iar dacă nu știe… lăsăm lucrurile așa și sperăm că se va termina cât mai curând posibil. Dar cel mai bun mod de a pune capăt sexului plictisitor este să începi o discuție detaliată despre asta. Spune-i cum îți place și chiar arată-i cum vrei să o facă, printr-un PowerPoint dacă este nevoie”, glumește terapeutul de sex Celeste Hirschman, autoarea cărții Making Love Real: The Intelligent Couple’s Guide to Lasting Intimacy and Passion.

Chiar lăsând la o parte toate aceste particularități mai puțin ideale ale vieții de cuplu, e ceva irezistibil de sexy în conceptul „fără atingeri” abordat de japonezi. Îți amintește, cumva, de acele momente tensionate când te aflai din întâmplare lângă colegul acela de liceu chipeș, pe care îl doreai cu ardoare în secret. Prezența lui la câțiva centimetri de tine îți tăia respirația, îți înmuia genunchii și îți făcea imaginația să o razna. Atâta vreme cât atingerile rămân suspendate în capsula imaginației, ele sunt ideale, amplificate, vibrante. O atingere care nu s-a întâmplat nu poate greși cu nimic, și nici nu poate fi uitată. De altfel, pentru mulți dintre noi, senzațiile imaginate sunt mult mai puternice decât cele care au loc în realitate.

Așadar, sexul ar trebui să fie mai mult decât o simplă penetrare, aprobă Chris Rose, educator de sex via PleasureMechanics.com. E chiar o idee bună să-i propui partenerului o pauză de la sexul tradițional, ca să vedeți ce se întâmplă. „Eliminând penetrarea din discuție, e posibil să descoperiți un nou mod de excitare, pe care nu-l credeați posibil”, spune specialistul.

Citeşte şi: Horoscop vara 2018 – dragoste și sex

Text: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.