Sexul ”obraznic”, semnul sanatatii mentale

Un studiu recent, realizat de cine altcineva decât cercetătorii britanici, a relevat că persoanele care au obiceiuri ”obraznice” în dormitor, au avut rezultate mai bune la anumiţi indicatori ai sănătăţii mentale, decât cei care preferă sexul ”cuminte”.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 1300 de persoane, dintre care 902 erau adepţi ai sexului cu năbădăi, iar respondenţii au răspuns unor întrebări legate de personalitate, sensibilitate, dorinţa de integrare şi tipul de ataşament în relaţie.

Iniţial se credea că sexul fetişist este legat de anumite probleme de ordin mental sau chiar de experienţe traumatizante din trecut, însă respondenţii care preferă sexul condimentat au avut rezultate mult mai bune la test. Aceştia sunt mai puţin nevrotici, mai deschişi, mai siguri în relaţie şi au o stare mentală mai bună per total decât cei care preferă sexul cuminte.

Andreas Wismeijer, conducătorul studiului şi psiholog la Neyenrode Business University din Olanda, a explicat rezultatele testului prin faptul că persoanele cu anumite nevoie sexuale neobişnuite şi-au acceptat latura ”sălbatică” şi că ştiu să comunice mai bine şi să îşi îndeplinească fanteziile chiar dacă nu sunt acceptate de majoritatea oamenilor.

Deşi rezultatul studiului nu este neapărat reprezentativ, persoanele care au fetish-uri sexuale sunt considerate încă, persoane cu probleme mentale, iar toate aceste dorinţe sexuale neobişnuite au şi o denumire în limbajul medical, anume parafilie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.