Sexul fara obligatii: pro si contra

Auzim peste tot de „sex fără obligații” și „prieteni cu beneficii”, dar este această practică una sănătoasă? Hai să aflăm împreună!

Sexul este o nevoie naturală pe care fiecare dintre noi o are. Totuși, uneori nu suntem într-o relație, deci nu avem cu cine să facem sex. Sau avem?Potrivit unui studiu din 2013, 47% dintre persoanele ce nu se aflau într-o relație au apelat la sexul fără obligații cel puțin o dată în viață. Există două situații în care putem să facem sex cu un tip, chiar dacă nu este iubitul nostru: este un „prieten cu beneficii” sau o aventură de o noapte cunoscută în club.

Efecte secundare jenante ale sexului

Cea de-a doua situație prezintă anumite riscuri, totuși, motiv pentru care nu ți-o recomandăm. Însă dacă ți se aprind călcâiele după un bărbat pe care abia l-ai cunoscut și ții neapărat să ajungeți împreună în pat, ai grijă să îți anunți o prietenă cum stă treaba: spune-i cum îl cheamă pe tipul respectiv, cum arată, care este numărul de înmatriculare al mașinii sale sau al taxi-ului cu care ați ajuns la el acasă și menționează zona în care locuiește, dacă nu îi poți da adresa exactă. Better safe than sorry, vorba aceea.

Acest articol se referă, deci, la sexul fără obligații cu un tip cunoscut, în care ai încredere.

Argumente PRO

Nu ieșiți la întâlniri, deci nu veți cheltui niciodată bani, nu trebuie să te aranjezi chiar atât de mult pentru a-l impresiona, nu trebuie să porți aceleași conversații plictisitoare și neinteresante despre jobul său etc. Vei avea parte doar de sex, adică exact de ce ai nevoie în acest moment.

Nu există complicații. Pentru că amândoi știți exact ce vreți unul de la celălalt, nu mai e nevoie de joculețele dintr-o relație. Nu mai e nevoie de flirt, nu trebuie să tatonezi terenul, să ghicești ce și-ar dori, să îți faci timp pentru romantism. Nu e nevoie decât să dai un telefon pentru a-l chema la tine și situația este rezolvată.

Cum interpretam visele erotice?

Te poți simți mai confortabil. Atunci când suntem într-o relație, ne gândim la tot felul de prostii: „Dacă nu o să mă mai placă pentru că am vergeturi? Dacă îl deranjează că am pus 3 kg pe mine? Dacă nu e mulțumit de mine pentru că nu vreau să înghit?” Însă aici este vorba doar de un simplu amic, care îți spune direct ce își dorește în pat și pe care nu l-ar deranja niciodată aceste nimicuri, pentru că nu ești iubita lui.

Argumente CONTRA

Unul dintre voi se poate atașa. Atunci când începi să ai sentimente pentru prietenul cu beneficii, totul se schimbă. Ori veți începe o relație, dacă amândoi simțiți la fel, ori unul dintre voi va suferi. Nu prea mai funcționează să continuați sexul fără obligații.

Este posibil să se culce și cu alte tipe, deci există șansa să îți dea o BTS. Ai grijă!

Ce trebuie sa stii despre cele mai comune BTS

Se poate să vă stricați relația de prietenie. Gândește-te bine dacă merită.

Ce spui, pe tine te atrage ideea aceasta? Ai avut vreodată un prieten cu beneficii?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise