Sexul de la A la Z

Poate pentru unii subiect tabu, sexul este una dintre cele mai provocatoare şi neistovite surse de curiozităţi… dar una care a făcut istorie – la propriu.

Probabil că nu-ţi aduci aminte prea multe versuri din „Floare albastră“ de Eminescu, dar parcă ai putea reproduce câteva replici consacrate din controversatul – la acea vreme, în 1994 – thriller erotic „Basic Instinct“. Orice despre sex interesează, uimeşte, stârneşte reacţii şi te face să iscodeşti ghiduşă subiectul. Probabil ai citit despre dr. Alfred Kinsey, cercetător american care a stârnit revoluţia sexuală din anii ’60. Prin publicarea primului bestseller despre sex, în 1948 şi a apoi a raportului despre comportamentul sexual la femei, Kinsey a dezinhibat paşii către emanciparea sexuală, dând noi valenţe barierelor sociale şi culturale. Deci credeai că sexul e o temă de discuţie suprasaturată? Citeşte mai jos şi povesteşte prietenelor:
● Date despre existenţa prezervativelor sunt atestate dinaintea Romei antice, iar azi există chiar prezervative… cântătoare. O altă reuşită în domeniu domeniu s-a înregistrat în 1952: Durex, primul prezervativ lubrifiat.
● Ca să păstrăm registrul, primul anunţ publicitar din SUA pentru prezervative a apărut în 1975.
● Make love, not war! – dacă tot vorbirăm de revoluţia sexuală a anilor ’60, trebuie să recunoşti că măcar o dată în viaţă ai exclamat, chit că-n glumă sau mai în serios zicala care a rămas celebră până azi. Nu se ştie concret cine a inventat-o, dar a fost o zămislire a hippioţilor protestatari împotriva războiului din Vietnam.
● Las-o pe Sandra Brown! Cărţile ei siroposo-erotice din anii ’90 sunt puerile pe lângă adevăratele creaţii literare care au şocat „audienţa“ atât de rău, încât au fost interzise, la vremea lor, în diverse ţări: „Amantul doamnei Chatterley“ de D.H. Lawrence este unul dintre cele mai sexy romane ale tuturor timpurilor, dar care nu a putut părăsi graniţele Angliei decât la aproape 40 de ani de la apariţie, iar „Lolita“ lui Nabokov a întâmpinat, o perioadă, aceeaşi soartă.
● Marylin Monroe nu este doar cea mai celebră amantă a tuturor timpurilor, ci şi una dintre cele mai importante 100 de celebrităţi ale secolului XX, conform Time. Considerată încă un mister din multe puncte de vedere, blonda suavă a anilor ’50 este un simbol al sex-appeal-ului – devenit practic marca ei.
● Anul ăsta ai ratat sărbătoarea penisului… în Japonia! Hounen Matsuri se celebrează în fiecare an, pe 15 martie, cu o paradă a faluşilor-gigant şi dulciuri în forme… expresive.
● Nu eşti o cinefilă desăvârşită? Recuperează şi caută cele mai vestite filme cu scene de sex de neuitat – atât pentru spectatori, cât şi pentru critici: „Ultimul tango la Paris“ (1972), „Blue Velvet“ (1986), „Damage“ (1992), „Showgirls“ (1995), „Boogie Nights“ (1997), „Mulholland Drive“ (2001), „Y tu mamá también“ (2001).

Etichete: hot
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise