Secretele unei casnicii longevive

La 94 de ani, cu siguranţă eşti o persoană trecută prin viaţă, care a experimentat multe. Barbara Cooper ştie care sunt secretele unei căsnicii fericite… nu degeaba este măritată de 73 de ani! Nu doar înţeleaptă, ci şi altruistă, ea a scris o carte numită „Fall in Love for Life”, în care vorbeşte despre dragoste, despre relaţia cu Harry, sufletul său pereche, şi împărtăşeşte câteva sfaturi pentru o viaţă fericită.

Iată cele mai importante sfaturi ale sale, privind căsnicia:

Multe cupluri încetează să facă dragoste când se căsătoresc sau acest lucru se întâmplă mult mai rar. Barbara nu înţelege de ce fac oamenii acest lucru. „Dacă nu construiesc drumuri toată ziua sau nu conduc o corporaţie multi-naţională, consider că nu îşi mai cunosc priorităţile. Dacă vrei să rămâi conectat şi să fii fericit în căsnicia ta, sfatul meu este să nu fii niciodată prea obosit sau ocupat pentru a face dragoste. Când viaţa ta este pe sfârşite, vei regreta acele nopţi în care ai inventat scuze în loc să te culci cu partenerul.”

O altă problemă a cuplurilor este ciondăneala. Suntem de acord că nu există o relaţie perfectă, în care partenerii să nu se certe niciodată, însă este important să gândim înainte de a vorbi. „Dacă vă certaţi şi observi că devii nervos, trage aer în piept şi schimbă atitudinea; roagă şi partenerul să facă acest lucru. Spune-i ceva de genul „Nu ştiu de ce acest lucru ma enervează, dar o face, deci poţi să îmi faci pe plac pentru a trece peste?” Prin simplul fapt că recunoşti că ţi-ai pierdut calmul, vei face furia să dispară mai repede.”

Apoi, este important să acordăm destulă atenţie partenerului, chiar prin cele mai mici gesturi. „Trebuie să te înveţi să te concentrezi pe persoana iubită. Când acesta intră în cameră, treaba ta este să laşi deoparte ceea ce faci, să te uiţi în ochii lui şi să îţi exprimi încântarea de a-l vedea din nou. Este un lucru minor, dar înseamnă mult.”

Cele mai multe cupluri tind să se schimbe atunci când au un copil. Într-adevăr, dacă abia aţi devenit părinţi, nu mai este mult timp pentru romantism. Însă Barbara este de părere că cel mai minunat lucru la dragoste este că nu contează cantitatea, ci calitatea. „Când bebeluşul doarme, puneţi o pătură pe podea, tăiaţi nişte fructe pe care le aveţi în casă şi turnaţi-vă o băutură pentru a vă bucura de un mini-picnic. Scrieţi-vă bileţele de dragoste pe care le ascundeţi între scutecele curate. Fi-ţi creativi!”

Însă cel mai important sfat pe care Barbara nu-i dă este legat de problemele din trecut.Dacă ceva era neplăcut, treceam peste şi nu mai aduceam vorba despre acel lucru în vremurile fericite. Amândoi ştiam că atunci când o problemă a fost rezolvată, asta e tot – nu mai era nevoie să răspundem pentru ce am făcut încă o dată. Ştiind acest lucru, ne puteam concentra pe alte probleme.”

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.