Secretele fericirii in cuplu pe termen lung

Deşi nu există o reţetă propriu-zisă, dată de „specialiştii“… britanici, putem vorbi despre câteva coordonate care îţi transformă relaţia într-una de succes.

Într-un studiu efectuat de cosmopolitan.com – site-ul „mamă“ din Statele Unite ale Americii -, majoritatea cuplurilor intervievate online a spus că cele mai importante coordonate care contează într-o relaţie sănătoasă sunt: încrederea, generozitatea, sexul şi înţelegerea. COSMO agreează aceste criterii, aşa că iată-le mai jos detaliate:

Increderea

Desigur că nu e ideea să te încrezi orbeşte în partenerul tău, ci să îi acorzi acel vot de încredere prin care te convingi că îţi este alături şi că te poţi baza pe el oricând. Cere-i părerea, sfătuieşte-te cu el oricând ai o problemă, respectă-i opinia şi mulţumeşte-i pentru sfat. Când tipul vede că îţi este util şi îl respecţi, îţi va întoarce cu siguranţă sentimentele.

Generozitatea

Ca să fii cu adevărat fericită, trebuie să oferi. Să fii altruistă cu cei din jurul tău, dar să împărtăşeşti şi cu iubitul tău toate momentele frumoase din cuplu, dar şi pe cele care te privesc oarecum doar pe tine îţi dă un sentiment de fericire de care nu te mai poţi despărţi. În plus, fă-i tipului mici cadouri – chiar şi fără să existe o ocazie concretă, se va simţi răsfăţat şi iubit.

Sexul

O relaţie cu adevărat împlinită nu poate exista fără sex ca în filme. Iar la acest capitol, posibilităţile sunt nenumărate, în funcţie de ce preferă fiecare dintre partenerii din cuplu. Dacă intervine o nemulţumire la nivel sexual, spune-i-o. Comunică-i iubitului tău dacă ceva este în neregulă şi străduieşte-te să convieţuiţi cu cărţile pe faţă mereu. Comunicarea în cuplu e la fel de importantă şi depinde de voi cum o manageriaţi.

Intelegerea

Încearcă tot timpul să îţi asculţi partenerul şi să fii 100% implicată în ceea ce îţi spune. Înţelege-i doleanţele şi niciodată să nu iei personal ceva din ce-ţi spune, chiar dacă aşa ţi s-ar părea iniţial. Arată-i toleranţă şi în momentul în care stabileşti acest „fundal“ pentru relaţie, el îţi va răspunde în acelaşi stil. Dacă se dovedeşte că nu va fi aşa, înseamnă că nu el este cel care îţi este destinat şi e cazul să nu-ţi mai pierzi vremea cu el…

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.