S.O.S. – prezervativul!

By  | 

PASUL 1: SPALAREA ORGANELOR GENITALE. Asta ar trebui sa faceti amindoi. In cazul tau, curatarea cu apa si sapun special pentru zona intima elimina o parte din germeni si spermatozoizi inainte ca “sprinterii” sa patrunda in vagin. Nu freca foarte insistent penru ca risti sa-ti distrugi flora “sanatoasa”. Fara ea, acolo inauntru porneste o adevarata lupta si devii mult mai sensibila la infectii (evident, bolile cu transmitere sexuala sint incluse in “pachet”).

PASUL 2: IA PASTILA “DE A DOUA ZI”. Luata in primele 72 de ore dupa ce ai facut sex, te protejeaza de sarcina in proportie de 89%. Desi o poti cumpara fara probleme de la farmacie, ar fi ideal sa-ti intrebi din timp doctorul. El stie cel mai bine ce anticonceptional de urgenta ti se potriveste. Nu ai inca un ginecolog? Roaga medicul de familie sa te ajute. Daca esti inca studenta, beneficiezi de consult gratuit la policlinica facultatii.

PASUL 3: ATENTIE LA BTS-URI. In prima saptamina testeaza-te pentru Chlamydia si gonoree. Asteapta 3 luni ca sa te-asiguri ca n-ai o forma asimptomatica de boala. Apoi mergi din nou la control si solicita analize pentru herpesul genital si virusul Papilloma (HPV) – un animalut care odata intrat in organismul tau, nu numai ca ramine acolo pentru totdeauna, dar favorizeaza si aparitia cancerului de col uterin. Bineinteles, daca esti sigura ca partenerul tau e sanatos (si face sex numai cu tine), poti sari etapa asta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *