Renunti la barbatul vietii tale… daca e cuplat?

Când e ,,politicos” să renunţi la bărbatul vieții tale? Faptul că a cunoscut o altă femeie e prăpastia de neînvins dintre voi doi? 

E vorba despre acei oameni care s-au întâlnit dintr-un motiv anume şi despre acele poveşti de iubire care lasă urme adânci. Oamenii aceştia s-au influenţat reciproc, şi-au împrumutat din principii şi credinţe, s-au legat printr-un fir nevăzut pentru totdeauna. E oare posibil ca firul să se rupă după o banală despărţire? Tu şi el aţi fost unul cândva.Timpul nu vindecă rănile ascunse

De fapt, ce fel de dragoste aţi trăit voi? Gândindu-te în urmă… n-a fost relaţia perfectă, fără ceturi şi nepotriviri de păreri, el n-a fost prinţul care să-ţi servească pe tavă atât micul-dejun cât şi viaţa lui. Uneori îl urai la fel de mult pe cât îl iubeai, iar zâmbetul pe care-l afişa drept răspuns sprâncenelor tale încruntate îl făcea irezistibil de nesuferit. Dar amândoi ştiaţi că nu se poate unul fără celălalt. De ce v-aţi despărţit? Nu vă mai iubeaţi? O, ba daaa… Ştiţi că nu lipsa dragostei a fost cauza separării voastre. Şi nici unul dintre voi nu ştie, de fapt, cum aţi ajuns la despărţire. Tocmai de aceea ţi-e atât de greu acum… În mintea ta (poate şi în a lui) aţi lăsat ceva neterminat. Oare ce? Viaţa unul lângă celălalt şi tot ce presupune asta.

Încă mai vorbiţi din când în când. Îl priveşti în ochi atunci când ai curaj şi îl simţi rezervat. Nici tu nu mai eşti ca pe vremuri. Staţi faţă în faţă, ca două linii paralele care nu se vor întâlni niciodată. Şi totuşi, ceva nu vă dă voie să renunţaţi la a şti unul de celălalt, chiar dacă rarele voastre discuţii sunt mai banale decât cele ale unor oameni care s-au văzut o singură dată în viaţă şi nu au nimic în comun. Iar voi aţi trăit atâtea împreună…

Nu fi tentată să bârfeşti cu tine însăţi cât de mult s-a schimbat de când v-aţi despărţit. Nu el s-a schimbat, ci natura relaţiei voastre. E absolut normal ca acum să nu te mai privească aşa cum o făcea înainte, să nu-ţi mai zâmbească la fel, să vorbească mai puţin. Drept dovadă eşti chiar tu, comportamentul tău… care nu e departe de al lui. Deşi îl iubeşti încă, în ciuda timpului care a trecut, nu? Că doar asta e problema ta. Şi mai ai tu câteva frământări…

Confruntarea adevărurilor 

Te-ai gândit vreodată că percepţia ta asupra realităţii poate să nu coincidă cu realitatea?

Încă aveţi prieteni comuni şi daţi nas în nas la câte o petrecere. Eşti nevoită să-l vezi de mână cu ea. Şi să-i saluţi zâmbind. În sinea ta te doare faptul că e fericit, deşi nu i-ai dori altceva. Dar e fericit cu ea, în timp ce tu încă aduni în vis cioburile fericirii tale cu el. Îi vezi apropiaţi, dansând şi râzând împreună. Dar ce te face să crezi că e cu adevărat împlinit? Ce te face să crezi că atunci când începe melodia voastră nu-l trec şi pe el fiorii? Sau că atunci când tu stai singură într-un colt, cu un pahar în mână, ţintită de ochi însetaţi din toate direcţiile, nu i se urcă sângele la cap? Poate îi vine să te tragă de mână şi să te scoată de-acolo cât mai repede sau să strige că eşti a lui pentru totdeauna! Da, ai ghicit unde vreau să ajung.

Deşi pare o idee care-şi are originea în romanele vechi de dragoste, noi, fetele, credem că pentru acest miraculos sentiment merită să joci până la ultima carte. Îl vrei înapoi şi ştiu ce te opreşte să-i sugerezi. Te temi că el a uitat tot ce aţi avut voi şi că o sa te faci de râs reamintindu-i ceva ce nu vrea. O să te scufunzi în penibil pe măsură ce el va ghici că nu l-ai uitat şi… Doamne! poate chiar îl va bufni râsul în timp ce tu îl vei întreba înfocată dacă mai simte ceva pentru tine. Calmează-te! Lucrurile nu trebuie să decurgă aşa. Ia-o încet şi convinge-te dacă e cazul să visezi la el sau să-l laşi în urmă.

Remember me? 

Trebuie să iei în calcul toate posibilităţile. Ceea ce te opreşte pe tine să-i vorbeşti, poate fi acelaşi motiv pentru care şi el dă înapoi de la asta. Gândeşte-te bine! Dacă o femeie ezită să-şi arate sentimentele (mai ales într-o chestiune ca asta), atunci un barbat cu atât mai mult le va ascunde. Ba chiar va recurge la anumite strategii prin care să dea impresia că le-a îngropat de mult. Pentru el ar fi groaznic să scape un indiciu care să-l dea de gol că încă îi mai bate inima ca o nebună când te întâlneşte. Aşadar, tot ce trebuie tu să faci este să-l… impulsionezi.

Lucrează puţin la atitudinea ta atunci când vă întâlniţi. Chiar dacă nu-ţi dai seama de asta, el te simte mai distantă decât încerci sau nu încerci tu să fii. Ceea ce îl determină să adopte aceeaşi poziţie. Nu e cazul să exagerezi, dar încearcă să vorbeşti mai mult. Şi aminteşte-ţi cât de seci sunt cuvintele atunci când sunt însoţite doar de… alte cuvinte. Nu te sfii să zâmbeşti, să foloseşti o tonalitate pozitivă… Relaxează-te şi lasă-ţi chipul să-ţi exprime stările.

Data viitoare când vă întâlniţi şi schimbaţi câteva vorbe, arată-i că eşti dispusă la ceva mai mult. Invită-l la o cafea! Ar fi foarte bine dacă aţi adăuga puţină diversitate în lista conversaţiilor voastre. Nu-l întreba numai de sănătate şi de muncă, adu-i şi pe ai lui în discuţie, aminteşte-i că odată au făcut parte din viaţa ta şi încă te interesează cum o mai duc. Poate astfel va avea şi el tupeul să te întrebe de familia ta. Încetul cu încetul, legătura se poate reface.

Joacă dur! 

Încă îţi aminteşti câte lucruri minunate făceaţi împreună şi îi ştii pe de rost preferinţele în orice domeniu. De ce nu-i reîmprospătezi şi lui memoria? Acum că v-aţi mai apropiat şi discuţiile voastre nu mai sunt încordate şi penibil de banale, ai putea trece la nivelul următor. Găseşte o activitate plăcută pe care o făceaţi împreună în trecut. Trebuie să fi avut vreun hobby (poate un sport) care vă făcea să râdeţi şi să vă purtaţi ca nişte copii. Dă-i un telefon în weekend şi cheamă-l! Spune-i că te plictiseşti şi ai chef să vă distraţi ca pe vremuri. Dacă va accepta invitaţia, mingea e în terenul tău!

Odată ce v-aţi întâlnit, nu încerca să-ţi cenzurezi comportamentul. E important să te simţi bine şi să se vadă asta. Astfel, se va simţi şi el confortabil şi mai ales îşi va aminti cât de specială ai fost pentru el şi cât de bine e în compania ta. Râdeţi, jucaţi-vă… tachinează-l! Că doar ştii vorba aia…

Şah mat? 

Deşi e dureros, nu uita nici o clipă că el e implicat într-o relaţie şi e posibil să-şi preţuiască partenera, poate chiar s-o iubească. Cu ocazia asta, veţi reuşi amândoi să vă limpeziţi gândurile. Concluzia stă chiar în comportamentul lui când vă petreceţi timpul împreună. Dacă e relaxat şi se simte bine, ba chiar se poartă similar cu vremea pe când eraţi iubiţi, atunci e posibil să te iubească încă, dar nu are curajul să ţi-o spună. Însă toate aceste semne îţi sunt de ajuns pentru a începe o discuţie de genul ,,Ce speciale au fost cele două săptămâni petrecute cu tine la munte…”, pentru a-l introduce complet în trecutul vostru şi pentru a pregăti terenul împăcării.

În cazul în care simţi că face tot posibilul să te evite şi schimbă subiectul atunci când vorbeşti despre voi doi, e clar că vrea ca lucrurile să rămână aşa cum sunt. Ce faci tu? Acum că te-ai lămurit şi eşti împăcată că ce a stat în puterile tale, ai făcut… cred că poţi trece mai uşor peste acea etapă din viaţa ta. Fii pregătită pentru noul ce-ţi va ieşi în cale!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise