Relatiile la distanta: cand sa pui punct?

Relaţiile la distanţă sunt grozave şi au numeroase avantaje, însă totul are un final. Iată care sunt situaţiile în care îţi dai seama că relaţia ta la distanţă nu va avea un happy ending!

Nu mai ai timp pentru tine sau prietenii tăi

Viaţa ta se împarte între job/cursuri în timpul săptămânii, iar toate weekendurile ţi le petreci ”în deplasare”. Cu prietenele nu te-ai mai văzut la o cafea de la ultimele sărbători iar la telefon nu se poate numi comunicare. E grozav să fii cu iubitul tău chiar dacă relaţia voastră la distanţă îţi cere eforturi mari, dar nu reuşeşti să îţi mai vezi de viaţa ta şi de pasiunile tale. Merit[ el efortul acesta?

Relaţia voastră nu a avansat deloc

Aveţi deja 3 ani de relaţie la distanţă, o legătură susţinută cu mari sacrificii, însă vă simţiţi la fel de îndrăgostiţi ca la început. Şi totuşi, sunteţi în acelaşi punct de ani de zile, fără posibilitatea de a avansa în viitorul apropiat. Tu ai viaţa ta aici, el pe a lui acolo, totul merge grozav pentru amândoi însă niciunul nu vrea să renunţe la viaţa lui pentru a fi alături de celălalt. E timpul pentru o schimbare majoră; care va fi aceea pentru voi?

Relaţii mult prea libertine

Vă vedeţi o dată pe lună şi vorbiţi la telefon ocazional, iar din când în când mai călcaţi şi strâmb, fără ca celălalt să ştie, evident! Cu toate astea investiţi în continuare timp şi efort în această relaţie care vă provoacă ocazional şi mici crize de gelozie sau nesiguranţă. Relaţia voastră la distanţă vă consumă emoţional dar nu se îndreaptă într-o direcţie anume, ci vă lăsaţi duşi de val. Se merită să investiţi în continuare în această relaţie?

Nu lăsaţi o relaţie pasageră să devină mai mult decât ar trebui să fie. Învaţă să îţi prioritizezi timpul şi sentimentele şi să te pui pe tine pe primul loc atunci când celălalt nu o face. Sinceritatea faţă de tine însăţi dar şi faţă de celălalt este cea mai bună soluţie de a stabili dacă relaţia voastr[ la distanţă are un viitor şi care va fi acela. Cu toate astea, nu renunţa la ea fără să încercaţi măcar să găsiţi o variantă care să o facă să funcţioneze!

Tu ce experienţe legate de relaţiile la distanţă ne poţi împărtăşi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.