Relatiile deschise inseamna despartire sigura?

Actrita Mo’Nique a vorbi intr-o emisiune televizata despre anomaliile ce ii mentin casnicia fericita. Ea a subliniat faptul ca fidelitatea, sau lipsa ei, nu este un motiv suficient pentru despartire.

„Asta nu m-ar face sa spun: ‘Fa-ti bagajul si hai sa punem capat casatoriei!’.”, a spus Mo`Nique. Ea nu ar renunta la relatia sa nici daca escapadele ar fi multiple. „Suntem prieteni de mai bine de 25 de ani si stim foarte bine cine suntem. Deseori oamenii se casatoresc fara sa stie langa cine stau. Eu ma simt foarte confortabil si sigur alaturi de sotul meu.”, a mai adaugat vedeta.

Cu toate acestea, actrita a afirmat ca pana acum nu s-a folosit de avantajul ei, neavand nicio alta relatie in afara casniciei. Deci acest tip de relatie functioneaza dintr-o singura directie? Sotul sau, Sidney, a tinut sa spuna ca nici in cazul lui posibilitatea nu a fost exploatata pana acum.

Mo’Nique nu este singura vedeta de la Hollywood adepta a relatiilor deschise. Tilda Swinton este si ea deschisa in relatii. Ea locuieste intr-o casa mare din Scotia impreuna cu gemenii ei si tatal lor, dramaturgul John Byrne. Amantul ei, aristul Sandro Kopp, locuiesti ocazional impreuna cu ei.

Evaluand situatia, in ce masura este oare posibil ca ambii parteneri sa aiba relatii cu alte persoane, iar casnicia sa fie la fel de solida? Iar in cazul in care doar unul dintre ei se bucura de unda verde, oare se pot evita frustrarile?

Este clar ca oricine se afla intr-o relatie de lunga durata va fi la un moment dat atras de o alta persoana, alta decat partenerul, sau va avea ganduri de natura sexuala fata de o a treia. Suprimarea sau negarea acelor sentimente inseamna suprimarea unei parti din sexualitate iar psihoanaliza a demonstrat ca pot aparea multe probleme din reprimarea sexuala. Cu toate acestea, relatiile deschise au nevoie de un grad mult mai mare de sinceritate si de maturitate, lucru pentru care multi nu sunt pregatiti.

Majoritatea cuplurilor care au incercat o astfel de relatie spun ca sinceritatea este una dintre regulile de aur. Partenerul trebuie sa stie ce intentii ai, daca planuiesti o intalnire sau daca te simti atras de altcineva. Unii merg mai departe prezentand persoana pe care o doresc partenerului de durata. Astfel se creeaza conexiuni ce pot inlatura posibilul sentiment de gelozie, inlocuit cu intelegerea.

Numarul doi pe lista must-urilor relatiilor deschise este comunicarea. La fel de importanta ca sinceritatea, comunicarea permanenta a sentimentelor, dorintelor si fanteziilor intareste legatura si increderea intre parteneri, care isi inteleg mai bine nevoile. Astfel dispare sau este diminuat sentimentul de abandon, ce poate aparea usor in open relationships. Multe femei se tem ca daca altcineva are „acces sexual” la iubitul lor, atunci ar putea sa il fure. Totusi, pentru ca amenintarea sa nu fie la fel de mare, cel mai bine este ca partenerii din afara cuplului sa fie one night stand-uri, si nu relatii de durata dezvoltate in paralel.

De asemenea, trebuie evitat sentimentul de competitie. Pot aparea frustrari cum ca partenerul tau se bucura mai mult de libertatea lui, avand mereu intalniri, in timp ce tu stai singura acasa si te simti mai putin atragatoare. Din acest motiv, comunicarea trebuie sa fie si mai buna, dar uneori poate deveni epuizant.

Problemele legate de poligamie sunt inca nerezolvate, dar sunt oare relatiile deschise alternativa la a fi inselata?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.