Relatii amoroase la locul de munca: Ghid de buna purtare

Relatiile amoroase la locul de munca sunt in continuare un subiect tabu, dar asta nu inseamna ca numarul celor care se cupleaza la birou nu e in continua crestere.

Nu mai putin de 15,66% dintre angajatii romani s-au casatorit ori au avut o relatie cu un coleg, arata un sondaj recent al site-ului de recrutare BestJobs.

Dar cand vine vorba de sex la serviciu, romanii se arata mult mai dornici… 69% dintre respondentii unui studiu efectuat de eResearch au declarat ca au intretinut relatii sexuale la locul de munca.

Din pacate, companiile care activeaza pe piata locala nu privesc cu ochi buni relatiile la locul de munca, angajatii vizati riscand sa fie atentionati sau chiar concediati.

Iata cum sa te feresti de probleme in cazul in care ai o relatie cu un coleg.

Nu scoate o vorba

Biroul e un loc care se poate dovedi a fi plictisitor, asa ca o „noutate suculenta” ca o relatie de birou va face inconjurul firmei in doi timp si trei miscari. Ba mai rau, seful s-ar putea sa nu vada cu ochi buni relatia ta, sau poate una dintre colege este indragostita de noua ta cucerire. Si sa vezi atunci „sapaturi” peste tot.

Daca nu sunteti „egali”…

… din punct de vedere profesional, evident, este vital sa nu incepeti sa va favorizati unul pe celalalt. Comportati-va ca si pana acum, indiferent daca el iti este superior sau tu ai functie de conducere – cu siguranta nu va doriti „sa bagati rica” intre colegi.

Si daca viitorul nu suna bine?

Marea problema a relatiilor de birou intervine atunci cand acea relatie ia sfarsit. Resentimentele sunt mult prea mari pentru a fi tinute in frau, asa ca rabufnesc din ambele parti cu puterea unui vulcan.

Ce-i de facut? In primul rand, intreaba-te daca vrei cu adevarat sa te cuplezi cu un coleg. Chiar merita tipul atata bataie de cap? In al doilea rand, nu uita de cei „sapte ani de acasa” si comporta-te impecabil, indiferent daca te-a parasit sau s-a purtat ca un magar.

Nicio tangenta cu viata de birou

Este indicat sa nu folositi mail-urile de serviciu pentru a comunica pentru ca nu stii niciodata cine va citeste mesajele. Iar cand vine vorba de intalniri, nu le stabiliti in barurile de prin apropierea biroului sau in cluburile frecventate de colegi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.