Prima oara cu un tip nou – emotii, drame & preconceptii

Prima experiență sexuală cu cineva nou poate fi pe cât de incitantă, pe atât de înfricoșătoare – pentru tine, dar și pentru el, spun specialiștii. Așadar, cum e mai bine? Să pui în scenă o reprezentație demnă de Oscaruri sau să lași lucrurile să vină de la sine? COSMO investighează.

Dacă ești foarte selectivă în privința partenerilor de sex înseamnă că ai ajuns la o maturitate emoțională care îți permite să iei decizii înțelepte în sfera amoroasă. Dar asta mai poate însemna și că a trecut mai bine de un an de la ultimele acrobații între așternuturi. Drept urmare, sexul cu cineva nou, cineva pe care îl placi mult de tot și pe care ți-ai dori să-l duci acasă și a doua oară, vine la pachet cu un lanț interminabil de întrebări. Când va veni momentul dezgolirii, îi va plăcea ceea ce vede? Și oare tu te vei mai simți la fel de atrasă de el? Printre dilemele mai “deocheate” se numără și: „Fac pe experta și-i arăt tot ce pot sau ne jucăm de-a Lupul și Scufița Roșie?”. În fine, după ce bătăile inimii se mai potolesc și îți spui pe un ton înfrânt “Fie ce-o fi!”, își face loc cu obrăznicie și banala tânguire: “Dacă nu ne potrivim în pat?”. Nu-ți face griji, tot ce simți e absolut normal – doar 11% dintre femeile participante la un sondaj au putut afirma cu mâna pe inimă că nu au absolut nicio grijă înainte de “momentul adevărului” cu un partener nou. Pentru noi, restul, experții au câteva sugestii și lămuriri ce fac posibilă trecerea de la tragic, la “O, da!”. Apropo, n-ai avut răgaz să savurezi cea mai bună parte din toată chestia asta: faci sex, yaaay!

Actul I

Emoții de școlăriță

Primul pas spre sex fantastic cu un tip nou este acceptarea faptului că s-ar putea să nu iasă chiar fantastic… și asta e OK. “Studiile demonstrează că, cel mai adesea, femeile nu ating orgasmul la prima, a doua sau a treia partidă de sex cu un partener nou, fie din cauza emoțiilor, fie pentru că cei doi încă nu-și cunosc corpurile îndeajuns de bine”, explică Ian Kerner, autor al cărții She Comes First. Deși uneori ai impresia că ești singura femeie din lume care se subestimează, emoțiile sunt absolut normale, cred specialiștii. “Acum ieșim la întâlniri cu bărbați despre care știm foarte puține lucruri, și asta ne face vulnerabile”, spune Rachel Morris, terapeut de sex. “Prin urmare, emoțiile tale sunt întemeiate – important este să le folosești în favoarea ta”.

Până la urmă, eșecul sau succesul unei inițiative depinde foarte mult de percepția ta. “E bine ca într-o astfel de situație să nu pornești la drum cu așteptări exgerate, dar încearcă să nu cazi în extremă – dacă îți repeți continuu că va ieși prost, chiar așa se va și întâmpla”, precizează psihologul Anca Boalcă. “Maturizarea sexuală depinde de două aspecte: experiențele trecute și calitatea actului în sine. Atunci când le percepi ca fiind în legătură directă, tot ceea ce faci în prezent va purta stigmatul trecutului. Altfel spus, dacă ai avut parte de experiențe neplăcute cu fostul partener, nu-i vei acorda prea multă încredere noului bărbat din viața ta. Ceea ce e nedrept. Încearcă să separi cele două aspecte și vei porni cu mai mult avânt”, sfătuiește psihologul.

Intrebari de pus la prima intalnire

Un alt motiv de îngrijorare este legat de aspectul fizic – 41% dintre femeile chestionate în cadrul unui sondaj se tem că nu vor arăta sexy între așternuturi. Din fericire, bărbații privesc lucrurile dintr-o perspectivă complet diferită. “Excitația sexuală la bărbați este precum datul pe gât a trei shoturi de whisky. Având un simț vizual foarte dezvoltat, sunt dornici să-ți privească formele, iar cocktailul de chimicale eliberat de creier se asigură că le va plăcea la nebunie ceea ce văd”, explică Ian Kerner. Dacă nici această dezvăluire nu te ajută să te relaxezi, mai poți apela la un truc vechi: exercițiile de respirație. “Avem tendința să respirăm superficial în timpul unei partide de sex – ba chiar să ne ținem respirația, fapt ce încurajează blocajele”, explică sexologul Sarah Rose Bright. “Respirând lent și profund, vei trece de la anxietate la excitație”, adaugă specialistul.

Actul II

Anxitatea de performanță

Când sosește vremea primei nopți de sex cu tipul care-ți place atât de mult și care a devenit, inevitabil, protagonistul celor mai îndrăznețe fantezii nocturne ale tale, te gândești la o grămadă de chestii. Mai puțin la ce simte el în asemenea momente. E ușor să presupunem că bărbații sunt mai încrezători în privința sexului și că îi preocupă mai mult plăcerea lor decât a noastră. Dar adevărul e că au și ei de-a face cu o grămadă de dileme, cele mai multe fiind legate, ei bine, de ejacularea înainte de vreme. „Dacă sexul e dezamăgitor prima oară, n-ar trebui să te simți ofensată, ba dimpotrivă – asta poate însemna că tipul chiar te place și că acest lucru l-a împiedicat să-și dreseze emoțiile. Mie, de exemplu, nu-mi iese din prima atunci când e vorba despre o femeie pe care mi-aș dori să o văd și a doua oară”, îmi mărturisește un prieten care ține să rămână anonim (din motive evidente). Așa că ia în calcul și o teorie pozitivă atunci când erecția lui durează fix 3 minute. Pentru că e puțin probabil ca responsabile pentru această semi-dramă să fi fost aroma deodorantului tău sau “freza” intimă.

Dar, concret, care e grija lui principală? “În general, bărbații au tendința să poarte un război mut cu foștii tăi parteneri. Evident, își doresc ca ei să fie cei mai pricepuți amanți pe care i-ai cunoscut vreodată, iar teama că vor pierde puncte în favoarea adversarilor din trecutul tău le poate provoca blocaje serioase. Desigur, această vulnerabilitate depinde foarte mult de nivelul de implicare. Un bărbat care își dorește o simplă aventură nu va avea prea multe motive de îngrijorare”, explică psihologul Anca Boalcă.

Actul III

A fi sau a nu fi Zeița Sexului

O treime dintre femei se tem că nu vor reuși să-și impresioneze partenerul în prima noapte de sex, relatează cele mai recente sondaje. „Întotdeauna m-am întrebat ce abordare preferă, de fapt, bărbații – mai ales după ce un amic ne-a povestit mie și prietenelor mele că idila lui cu o tipă super drăguță a luat sfârșit pentru că era prea cuminte în pat. De atunci, am încercat să fiu mai pasională în momentele intime, dar uneori am impresia că falsez…”, mărturisește Mirela, 24.

Dintre cititoarele pe care chestionate într-un sondaj COSMO, 35% recunosc că preferă să fie rezervate în prima noapte de sex, dar e greu să găsești echilibrul între tachinare și dezlănțuirea pasiunii. “Majoritatea femeilor cred că bărbații ar trebui să preia controlul, însă e o greșeală să lași toată puterea în mâinile lui – partenerul tău nu va ghici cum îți place să fii atinsă”, crede Morris. Nici cealaltă extremă nu e prea confortabilă. Dacă plănuiești să-l impresionezi cu acrobații demne de o starletă porno, ia în calcul și consecințele. “Deși ai fi tentată să crezi contrariul, bărbații sunt intimidați de femeile prea dezlănțuite în pat. De asemenea, partenerul tău va presupune că pozițiile complicate sunt singurele care te satisfac, în timp ce tu vei tânji în secret după romanticul misionar”, completează Morris. În definitiv, naturalețea e cea mai inspirată opțiune. Ferește-te de extreme și încearcă să comunici cât mai mult cu partenerul. Nu uita că cele mai tensionate momente pot fi îmblânzite de umor – da, chiar și atunci când vorbim despre sex.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.