Prietenii periculoase

By  | 

O prejudecata raspandita in special printre generatiile mai vechi spune ca perechile nu trebuie sa se amestece prea des cu celibatarii. Pare destul de aberant. Si totusi, raspunde sincer: cat de simpatici iti sint prietenii necuplati ai iubitului tau, care il fura la bere pentru multe ore sau vin sa vada meciul pe canapeaua voastra noua? S-ar putea ca si el sa simta la fel in legatura cu prietenele tale. Ai sa spui ca, in cazul in care e vorba de prieteni comuni, lucrurile stau altfel. Fii atenta la semnele care iti arata cat de sanatoasa e relatia voastra. Iata capcanele care pot duce la cazuri extreme – la care n-ar trebui sa ajungi vreodata.

“Zestrea” lui din burlacie

Sunt prieteni si confidenti de multi ani. Ti-a vorbit despre ea, inca de la inceputul relatiei voastre. Chiar tu ai spus ca vrei sa o cunosti si ai incercat sa i te apropii. Ati devenit prieteni toti trei. Nu esti geloasa, fireste, sunt amici si atat. Daca era sa fie ceva intre ei, se intampla de mult.

Pericol. Daca el o pastreaza ca prietena si, eventual, confidenta, chiar si dupa ce te-a cunoscut pe tine, inseamna ca o considera interesanta. Suficient de interesanta ca sa imparta cu ea lucruri la care tu nu ai acces.

Adica va ramane mereu o zona a intimitatii interzisa pentru tine. Probabil ca nu o considera suficient de atractiva din punct de vedere fizic sau ea deja l-a respins ca pretendent.

Motivatia ei. Sub masca prieteniei nevinovate jubileaza ca are un admirator. Isi permite sa fie apropiata de tine pentru ca stie ca nu are termen de comparatie. In strafundul sufletului se considera superioara.

Semne rele:
  • ti-o da ca exemplu in privinta vestimentatiei si a atitudinilor
  • iti argumenteaza ca “ea face asa” sau “a zis ca…”
  • o saruta (pe obraji!) de bun venit si de noapte buna

O mostenire de cuplu

Face parte din gasca, dar tocmai s-a despartit de iubitul ei. Voi ati consolat-o si ati ajuns s-o indragiti. Mai stii, dupa ce i se vindeca ranile, s-ar putea chiar sa-i gasiti in cercul vostru un nou partener, mai potrivit.

Pericol. Daca iubitul tau a acceptat-o ca prietena dupa despartire, inseamna ca i-a cunoscut latura vulnerabila. A empatizat cu ea si, desigur, asta l-a sensibilizat in legatura cu barbatii care nu-si merita partenerele. Dupa ce a vazut-o in cele mai penibile ipostaze (cu nasul rosu de plans si cu ochii incercanati), incepe sa-i descopere o multime de calitati. Daca te smiorcai si tu uneori, inseamna ca esti isterica. Pentru ca tu n-ai motive. Cu alte cuvinte, el ar putea fi urmatorul pe lista ei de pretendenti.

Motivatia ei. Sunteti minunati amandoi pentru ca ati sustinut-o si ati acceptat-o in acele momente critice. Acum, dupa ce furtuna s-a terminat, va ramane aproape ca sa va sustina la randul ei.

De fapt, a ajuns sa traiasca un surogat de relatie prin voi. In suflet i se ascunde un politist gata sa te amendeze pentru cea mai mica greseala. Fara sa-si dea seama, ii subliniaza lui defectele tale.

Semne rele:

  • are grija sa aduca bautura ei favorita de cate ori stie ca vine in vizita
  • de cate ori iti cumpara tie un cadou, ia un flecustet si pentru ea

V-ati imprietenit amandoi cu ea, pe parcurs

E o tipa de gasca de care v-ati apropiat fara sa vreti. Petreceti impreuna destul timp, si nu degeaba. In fond, oricata intimitate ar exista intr-o relatie, e mereu nevoie de un al treilea pentru o partida de carti, iar conversatiile castiga atunci cand apare si un alt punct de vedere.

Pericol. O chemati tot mai des sa va tina companie. Tu te simti mai sexy in prezenta ei, iubitul tau e mai volubil. Ea a ajuns sa fie un tampon pentru relatia voastra. Va depuneti emotiile ca la banca. Prietena cea mai buna va asculta si va intelege pe fiecare in parte.

Motivatia ei. S-ar putea sa fie inocenta. Pe bune. Se simte puternica mijlocindu-va emotiile si sentimentele. Si ea traieste un surogat de relatie. Prin voi. Fara sa stiti, va indreptati spre un autentic menage a trois.

Prietena ta cea mai buna

Il iubesti foarte mult. Il apreciezi si pentru ca te-a acceptat asa cum esti, cu tot cu ea, prietena ta cea mai buna din copilarie. E minunat faptul ca e mereu de acord sa iesiti toti trei cu cainii in parc si nu uita s-o invite la nici o petrecere cu gasca voastra.

Pericol. Aici sunt posibile doua variante. Fie el nici nu mai stie sigur iubitul careia dintre voi este si, inocent, se imparte in mod subtil la amandoua; fie nu poate s-o suporte. In situatia doi, inseamna ca nici tu nu ii esti prea draga. Te incurajeaza sa petreci timp cu ea, sa-i faci confidente (ca intre fete), pentru ca, de fapt, el nu vrea sa te asculte.

Motivatia ei. E fericita ca isi poate pastra prietena dupa atatia ani, chiar daca aceasta (adica tu) are o relatie. In realitate, nu-i pasa de tine suficient de mult. Faptul ca vrea sa petreceti la fel de mult timp impreuna ca inainte e o dovada de egoism. Ea are o lipsa pe care si-o rezolva prin tine.

Semne rele:

  • se ofera sa-i faca masaj pe gat pentru ca o doare ceafa;
  • rade prea tare la glumele ei;
  • nici un barbat nu i se pare suficient de bun pentru ea.

Prietena-copil

Ati adoptat-o. De fapt, tu l-ai fortat prin atitudinea ta sa o accepte si sa se poarte la fel de ocrotitor ca tine. E slaba si vulnerabila. Are nevoie mereu de sfaturi si indrumari.

Pericol. Ti se dezvolta instinctul matern. Daca ai acceptat o asemenea prietena, iti doresti un bebe. Pe iubitul tau s-ar putea sa-l calce pe nervi. Daca insa si el e la fel de protector ca tine, inseamna ca amanati momentul cind sa treceti la fapte. Ai grija, cu cat taraganati mai mult, cu atat va veti obisnui mai tare cu surogatul de bebelus.

Motivatia ei. De data asta, s-ar putea sa fie vorba chiar de o inocenta. Fireste ca se bucura de noii parinti adoptivi. E cea mai putin periculoasa pentru ca vrea numai ce si cat cere.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *