Priceputa sau ingenua in pat?

Atuul tău din dormitor este creativitatea? Sau pendulezi nesigură între diverse tehnici erotice? Află cât de impulsivă te vor bărbații în pat.

Odată cu revoluția sexuală din perioada anilor 70′, femeile au căpătat mai multă încredere și libertate la capitolul parteneri de sex, cu care nu se mai ascundeau în poziția misionarului, sub plapumă, cu lumina stinsă. Emanciparea a mers suficient de departe pentru ca azi femeia să-și aleagă ea singură iubiții (lucru neînchipuit până atunci), ba chiar să lanseze avansuri fățișe – rușinea supremă acum câțiva zeci de ani. Bărbații țin și ei pasul cu noi și au renunțat la convingerile conservatoare, au lăsat garda jos, pledând acum pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Există totuși un număr limită în ceea ce privește colecția de amanți a femeilor? Experiența sexuală acumulată crește direct proporțional cu numărul de parteneri avuți? Ce „factori” indică o femeie ca fiind bună la pat și cine este în măsură s-o desemneze astfel?1,2… 10, 20?!

Deși trăim în democrație, iar pe plan sexual parcă nimic nu ne mai miră sau nu mai este tabu, societatea noastră încă rămâne puțin refractară la… cantitatea de bărbați care-i trece unei femei prin pat. Așadar, cu cât mai mulți, cu atât mai luată în colimator e îndrăzneața! Iar cum discreția nu mai este punctul forte al nimănui în ziua de azi, lucrurile iau o întorsătură expusă privirilor și urechilor oricui, dornici de bârfe. În acest timp, bărbații nu pot decât să se bucure de eliberarea sexuală feminină și să… „profite” de pe urma ei! În realitate însă, nu există un tipar universal valabil care să ateste o femeie ca fiind o zeiță a tehnicilor sexuale, ci verdictele se dau subiectiv, în funcție de potriveala partenerilor. Iar acesta nu este un lucru greșit. Fiecare individ din cei șase miliarde de oameni este diferit și are propriul limbaj verbal, nonverbal, subliminal.

Lucruri pe care femeile increzatoare le fac in pat

Imaginea contează?

Azi spunem că o femeie este liberă să facă orice, numai să nu-și pericliteze reputația. Paradoxal, deși în practică se poate dovedi că e foarte versatilă, în realitate domnișoara alege să-și țină ascunse… plăcerile carnale de care are parte – tocmai din teama de a fi catalogată drept o ușuratică. Această teamă provine tocmai din stilul agresiv al consorților masculi de a judeca libertinajul sexual al partenerelor lor. Unele femei cu trecut amoros bogat se simt vinovate și caută să se disculpe, apărând mecanisme de apărare inconștiente. Mulți bărbați spun că sunt de acord ca femeia să fi avut parteneri multipli, dar în sufletul lor poate apărea o rană emoțională. Pe de altă parte, femeile compară partenerii în sinea lor… generând iminent conflicte în cuplu. Concluzia este că indiferent de alegerile pe care le facem pe plan sexual și câți foști iubiți acumulăm la “activ”, numărul acestora ar trebui să rămână confidențial – cel puțin față de partenerii noștri. Atenție, nu susținem ipocrizia, ci doar ideea de a rămâne rezervată în confesiuni gratuite în discuțiile cu iubitul tău!

Variația implică perfecționarea?

Nu neapărat. Îți faci probleme că nu te miști foarte bine atunci când faci dragoste cu partenerul tău? Te auto-culpabilizezi că nu ai avut prea mulți parteneri până în prezent și te temi că scurta ta experiență ți-ar putea afecta viața de cuplu din prezent? Relaxează-te! Nu există o legătură directă între varietatea iubiților din trecut și tehnicile sexuale acumulate. Secretul unei vieți sexuale împlinite stă în puterea fiecăreia de a-și pune imaginația la contribuție și de a-și dori să “condimenteze” lucrurile în dormitor. În plus, detaliile acestea trebuie puse pe tavă fără jenă, mai ales dacă relația este una serioasă. Doar discutând poți ști ce-și dorește partenerul cu adevărat, dacă e mulțumit de tot ceea ce are loc între voi la nivel sexual și dacă se așteaptă la mai multă pasiune, năstrușnicie, dinamism etc. O persoană creativă are succes și dacă nu a experimentat cu foarte mulți parteneri. A avea mai mulți parteneri poate duce însă și la o <amorțeală> a spiritului creativ. A nu-l mai surprinde pe partener, a nu mai aduce ceva nou este de asemenea nociv și duce la <hibernarea> în relație. Prin urmare, aici nu se discută dacă e bine sau e rău să ai mulți parteneri. Ci atâta timp cât înveți câte ceva de la fiecare – și nu numai din punct de vedere sexual – poți considera că acumulezi experiență. Te-ai păstrat totuși numai pentru un singur bărbat? Mândrește-te cu asta! Poți obține doar cu el o viață sexuală mai fericită decât ai fi avut poate cu zeci de… „armăsari”!

12 lucruri de care tipilor nu se pasa in pat

Șefă de promoție sau sfioasa clasei?

Nimeni nu-ți stabilește cât de departe să mergi în pat, ci tu ești singura care decide cât de permisivă ești cu partenerul sau cum preferi să faci dragoste cu acesta. Bineînțeles, cu cât ești mai dezinhibată, cu atât șansele ca actul sexual să fie mai dinamic și mai exploziv cresc. Abordând diverse poziții, experimentând jocuri sexuale, jonglând cu plăcerea, sporești calitatea actului sexual. Și este imposibil să nu-ți placă! În plus, îi place și lui… la nebunie! Cu cât iubitul tău te găsește mai surprinzătoare, dornică să îi satisfaci orice dorință, dar și să te implici în actul sexual, cu atât relația are mai multe șanse de supraviețuire – ce-i drept, o relație împlinită la nivel sexual contribuie la menținerea ei.

Fă legea-n dormitor

Pe de altă parte, nu este absolut nimic de condamnat dacă în intimitatea dormitorului nu au loc focuri de „artificii”, orgasme multiple și jocuri erotice ce implică, hm, roluri. Fiecare își impune propriile limite în materie de sex și decide cât oferă într-o relație, dar și cui. De asemenea, după ce prima etapă a oricărei relației se epuizează, partidele dese de sex sunt înlocuite automat de activități mai puțin intime, culturale sau sociale, fără însă ca relația să se deterioreze.

Esti o perfectionista sexuala?

Comisia de evaluare? Nici vorbă!

Oricât de cocoși se dau ei, bărbații nu dispun, teoretic vorbind, de dreptul de a-și cataloga partenerele în bune sau proaste la pat. Pracitc însă, ei chiar o fac, măcar în gînd, așa cum probabil și tu ți-ai comparat ultimul iubit cu cel dinainte și tot așa.

Nu cred că este o judecată misogină ideea că bărbații ar prefera o parteneră experimentată, în defavoarea unei <novice>, deoarece este vorba de cum stabilim relații, și nu de cum judecăm femeile. Instincul de vînător există atât în barbat, cât și în femeie, iar acum se vorbește din ce în ce mai mult de un <protest masculin> care apare la femei și care presupune asumarea unor roluri masculine de către femei. Oare nu putem vorbi și de o preferință a femeilor pentru parteneri mai <învățați> decât pentru <fîstîciți>?.

Experimentează cu el

Ideea e să nu te lași intimidată de gândul că partenerul tău te-ar putea eticheta ca fiind o femeie incapabilă de a-i oferi ceea ce-și dorește în pat. Dacă există într-adevăr nemulțumiri la acest capitol, ar trebui exprimate imediat și puse la punct. Câți oameni există, atâtea gusturi în materie de sex se conturează, iar tu și partenerul tău sunteți împreună și pentru că există atracție fizică și dorința de a face dragoste. În ce fel, de câte ori, cum anume… depinde de fiecare cuplu în parte și de pretențiile manifestate.

Într-o relație sunt doi. O relație sănătoasă înseamnă cunoaștere, comunicare deschisă, dezinhibată, altruism, empatie. Comunică, află, experimentează și vezi dacă nu cumva se schimbă criteriile.

Inocența și sexul exploziv fuzionează?

În cazul în care nu te simți pregătită să… mergi până la capăt în pat și te menții mai rezervată față de partener, nu este nici o problemă cât timp este și el mulțumit. Sexul dintre voi nu trebuie să se petreacă sălbatic, comportându-vă între cearșafuri ca un uragan nestăpânit, ca să ajungeți fără impedimente la punctul culminant. Chiar dacă ești la prima experiență sexuală, te poți simți fără doar și poate la fel de bine ca orice altă femeie ce are o listă sexuală mai roditoare. Că nivelul de experiență al fiecăreia s-ar traduce printr-o viață sexuală condidmentată, este într-adevăr părerea multora în conștient și apare în discuțiile dintre prieteni, unde până la urmă trebuie să dovedești ceva. Însă nu este corectă și obiectivă, deoarece înseamnă că relația s-ar consuma unilateral și atunci eșuează. Până la urmă toți dorim ceva complet și apropiat de convingerile noastre, nu de experiență. În dormitor, primordial nu este CV-ul sexual, ci comunicarea și valorile comun împărtașite.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise