Prea mult sex te poate face nefericita, arata un studiu

Știi deja că sexul are multiple beneficii pentru sănătatea ta, dar iată că prea mult de poate face nefericită. COSMO îți explică de ce.

Sexul te destresează și te face mai fericită, arată multe studii, dar și experiența fiecăreia dintre noi. Totuși, un studiu recent realizat de Carnegie Mellon University arată că ce-i prea mult strică. Cercetătorii au selectat cupluri între 35 și 65 de ani și le-au împărțit în două grupuri. Primului grup i s-a spus să facă sex la fel de des sau rar ca înainte, în timp ce al doilea trebuia să dubleze nopțile pasionale timp de trei luni.Cel mai sexy atu al unei femei

După cele trei luni, cercetătorii au discutat cu participanții și au descoperit că cel de-al doilea grup, chiar dacă făcuse mai mult sex (sau tocmai din acest motiv), era mai nefericit decât înainte. Cu alte cuvinte, calitatea este mai importantă decât cantitatea.

Atunci când actele sexuale au loc prea des, activitatea începe să devină o simplă rutină, iar partenerii se simt într-o oarecare măsură obligați („Facem sex atât de des încât ar crede că ceva e în neregulă dacă nu am chef câteva zile”).

Gandurile legate de sex te fac mai desteapta

Totuși, este posibil ca subiecții testului să fi făcut sex mai mult doar din pură obligație, pentru că știau că participă la un studiu. În acest fel, e mai greu să te concentrezi pe plăcere.

Ideea este următoarea: pentru ca sexul să fie cât mai plăcut pentru ambii parteneri, el trebuie să fie cât mai spontan. Dacă ai chef, inițiază pur și simplu partidele, fără să vorbești dinainte cu partenerul. Fă-i surprize, nu are cum să le refuze.

După cum am spus și în alte articole, nu trebuie să depui foarte mult efort pentru a pregăti o partidă-surpriză. Ajută-l să se dezbrace și să se relaxeze după o zi grea de muncă, îmbracă-te într-o lenjerie sexy cât timp el este în duș și întinde-te pe pat sau așteaptă-l îmbrăcată doar în sushi, așa cum a făcut Samantha pentru iubitul ei în Sex and the City… doar ai grijă ca el să nu întârzie prea mult.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise