Poreclele care iti pot distruge relatia

Nu i-ai spune niciodata „pisoi” sau „ursulet” in public, dar chiar si inserarea acestor apelative mult prea siropoase in conversatiile voastre private poate rasturna cu susul in jos o relatie.

De ce? „Daca nu esti atenta, poreclele tale adorabile pot sa distruga atractia dintre voi”, explica Maggie Arana, coautoarea cartii „Stop Calling Him Honey and Start Having Sex”.

In timp ce clasicul „iubitule” sau „M” – daca numele lui e Mihai – sunt „apelative sanatoase” care pot fi folosite in siguranta, sa te referi la el ca la un obiect comestibil sau pufos poate avea un impact negativ dupa o vreme, e de parere Tammy Nelson, autoarea cartii „Getting the Sex You Want”.

Iata cum sa alegi un alint care sa sporeasca pasiunea in loc sa o stinga.

A spune inseamna a crede

„Dulceata”, „scumpete”, „dragoste” sau orice alt apelativ care ii poate fi adresat de catre mama sau chelnerita in varsta care lucreaza in cafeneaua lui preferata nu are ce cauta in relatia ta de iubire, explica Arana.

„Nu numai ca acesti termeni sunt anonimi, dar pot fi folositi atat pentru genul masculin, cat si pentru cel feminin, iar daca ii utilizati prea des, o sa va pierdeti identitatea ca si cuplu, acea legatura unica ce va leaga.”

In plus, aceste alinturi isi fac intrarea intr-un moment-cheie al relatiei voastre, in general atunci cand hotarati ca iubirea voastra se intinde pe termen lung si faceti planuri de viitor, spune Nelson.

Prin urmare, cand ii spui „iepuras pufos”, inseamna ca ai semnat acordul de a face baie (sau altele) cu usa deschisa – ceea ce poate fi confortabil sau… cam „gretos”, iar cu cat mentineti mai mult timp aceste reguli, cu atat mai putin veti fi tentati sa va rupeti hainele de pe voi.

„Unul dintre motivele pentru care ne plac aceste porecle este faptul ca ne amintesc de copilarie”, explica Nelson. „Dar pentru a interactiona cu succes in relatii ca si adulti, trebuie sa ne vedem atat pe noi, cat si pe partener, ca fiind persoane mature.”

In timp, alintul tau inofensiv poate atenta la dinamismul care a intretinut focul fierbinte al primelor voastre zile de iubire. Chiar si poreclele cu tenta jignitoare pe care vi le puneti pentru a va tachina reciproc pot avea un efect negativ asupra relatiei.

Atunci cand il tratezi ca pe fratele mai mic pe care iti placea sa-l faci sa planga in urma cu ceva ani, „dupa un timp vei avea senzatia ca sunteti mai degraba colegi de apartament decat iubiti”, e de parere Nelson. „Chiar si inconstient, cuvintele au putere”, adauga Arana. Acest gen de tachinari vor anula respectul si admiratia fata de iubitul tau si nu-l vei mai dori ca la inceput.

De ce numele real?

„Refuzand sa va puneti tot felul de porecle, mentineti o relatie sexuala matura si respectabila”, explica Nelson. In plus, se pare ca e foarte benefic sa va spuneti direct pe nume.

„Astfel va reamintiti de valul de emotii pe care l-ati experimentat cand ati facut cunostinta pentru prima oara si realizezi totodata ca el nu face parte dintr-un duo – numele si persoana sunt una si aceeasi”, spune Arana.

Asta nu inseamna ca nu puteti avea nici o porecla, dar trebuie sa alegeti cu atentie, crede Nelson. Variatii ale numelui real, referiri la un personaj puternic dintr-un film care v-a placut sau la un talent cu care e inzestrat pot functiona spre binele vostru.

Nu-i nimic gresit daca au o tenta siropoasa, mai ales in cazul in care se refera la performante din dormitor – asta chiar va poate ajuta sa va reamintiti constant de atractia puternica dintre voi”, precizeaza Nelson.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.