Nu esti sigura ca vrei sa te mariti?

Când ţi-a dat inelul, ai plâns de fericire, însă acum emoţia s-a transformat în… nelinişte. E o chestie pasageră sau nu ești sigură că vrei să te măriți?

Ai apucat deja să-i zici „da”, însă acum nu mai eşti la fel de sigură că vrei să te măriţi? Linişteşte-te, nu e sfârşitul lumii. Să-ţi anulezi nunta este o practică întâlnită şi la case mai mari. Aşadar, dacă te afli pe ultima sută de metri de burlăcie, dar nu eşti convinsă că-ţi doreşti cu adevărat să-ţi petreci tot restul vieţii alături de bărbatul cu care eşti, ia-ţi tot timpul de care ai nevoie ca să reflectezi în voie asupra problemei. Nunta ar trebui să fie momentul cel mai fericit din viaţă. Mai toate ni-l imaginăm încă din fragedă pruncie, dar dacă ţie rochia de mireasă îţi provoacă mai degrabă teamă, decât entuziasm, poate că ceva nu funcţionează cum ar trebui în laboratorul tău… sentimental. Există atâtea motive pentru care ai voie să te răzgândeşti! Află dacă este sau nu cazul să contramandezi nunta şi cum să faci ca să depăşeşti situaţia cu eleganţă.

Ai vârsta, şi totuşi…

Când ţi-a dat inelul, te-ai grăbit să-i zici „Da”. Era păcat să strici un moment aşa frumos cu replici de genul:„Nu ştiu, mă mai gândesc” sau „Încă nu mă simt pregătită”. Aici este, desigur, şi vina regizorilor, care-şi presară filmele cu eroine euforice, ce nu-şi mai încap în piele de fericire atunci când îşi văd iubitul în genunchi. Cadru: de obicei, pe malul mării sau al unui lac, la asfinţit. Scena: bărbatul se lasă într-un genunchi; fata clipeşte. Pentru o clipă nu-nţelege ce i se întîmplă. Apoi, o sclipire în ochi-i umezi şi un strigăt gâtuit de emoţie: „Da, da, da! Accept!”. El n-a apucat încă să deschidă gura. Ea plânge de fericire. Ei se îmbrăţişează. Momentul romantic este pecetluit printr-un sărut prelung. E parcă prea frumos să fie adevărat. Numai că tu trăieşti în lumea reală, unde lumea are voie să aibă îndoieli. O greşeală te poate costa fericirea. Căsătoria presupune mai mult decât o seară de dănţuială şi multe, multe cadouri. Odată prinsă în horă, trebuie să-ţi asumi responsabilităţile de rigoare. Cele mai mari temeri le au, în general, acele persoane care încă locuiesc împreună cu familia. Asta pentru că după ce-şi iau zborul din cuibul părintesc, vor fi nevoite să-nfrunte greutăţile vieţii în mod mai direct. Frica de măritiş este absolut firească, dar trebuie să-ţi dai seama dacă substratul real este teama de schimbare sau ceva cu mult mai complex.

Ai dubii?

Încearcă un joc simplu: imaginează-ţi cum va fi noua ta viaţă – cum va arăta casa, ce draperii vei cumpăra, unde va fi camera copilului ş.a.m.d. Dacă nu te vezi în peisaj, vorbeşte cu partenerul. Explică-i că, deşi îl iubeşti, nu eşti încă pregătită pentru un pas atât de important. Asta nu înseamnă că trebuie să vă despărţiţi. Nici pe departe. Doar că ai nevoie de mai mult timp.

Când familia pune ţara la cale…

Încă de la-nceput nu erai tocmai convinsă că-l vrei de soţ, dar mama a auzit c-ai fost cerută de nevastă şi a sărit în sus de bucurie. În sfârşit, o să-şi vadă odrasla îmbrăcată în alb! „Un băiat aşa de cumsecade nu mai găseşti tu… Şi unde mai pui că e şi un tip <<cu situaţie>>.” Nici n-ai apucat să-i dai iubitului verdictul, că ai tăi au şi anunţat rudele că te măriţi. Şi au rezervat deja şi restaurantul. Văzându-i atât de fericiţi, evident, nu mai ai inima să zici „Nu”. Prin urmare, toată lumea e în focuri. Socrii v-au cumpărat veselă şi mobilă pentru noua casă. Sora lui te sună dimineaţa, la prânz şi seara ca să te pună-n temă cu noutăţile în materie de rochii de mireasă. Fratele lui îţi zice drăgăstos: „Acum faci parte din familie”… Numai că tu, în loc să sari în sus de fericire, ai un nod în gât şi nu ştii cum să faci să mai tragi puţin de timp.

Intrebari la care sa raspunzi inainte sa inviti acea persoana la nunta ta

Aşteptările părinţilor, fie că sunt exprimate în mod deschis, ori sugerate, pot într-adevăr să-ţi condiţioneze alegerile, în special atunci când în joc este o miză importantă. Orice fată ar vrea să fie mândria familiei. Cel mai frecvent cad în capcană persoanele obişnuite să fie comandate de către părinţi încă din copilărie. Din păcate ele realizează abia după mulţi ani de mariaj că viaţa pe care o trăiesc nu este aşa cum şi-au dorit-o, ci e dictată de voinţa altora. E un mare noroc să-ţi dai seama din timp că eşti manipulată de ai tăi. Sfatul nostru este să nu-ţi desconsideri sentimentele.

Ai dubii?

Nu poţi lua o decizie bună dacă rămâi în mijlocul evenimentelor. Ca să înlături presiunea, fă-ţi bagajul şi evadează – singură sau cu o prietenă – într-un loc liniştit (de exemplu, o staţiune montană), unde să cauţi răspuns întrebărilor tale.

Cariera este mai importantă

Când el îţi vorbeşte despre planurile pe care le are pentru luna de miere, singurul tău gând e cum să-i zici şefului că vrei câteva zile de concediu, cu atât mai mult acum, când situaţia la serviciu este destul de tulbure. Tocmai au plecat câţiva dintre oamenii de bază ai firmei, iar dacă ai rămâne, ai avea toate şansele să fii remarcată. Poate chiar să fii avansată în una dintre funcţiile vacante. În plus, acum, că speri la o promovare, te gândeşti că ai putea chiar să fii transferată în străinătate pe viitor. Dar un soţ şi o familie te-ar ţine legată de ţară… Ideea asta îţi taie tot entuziasmul; te simţi de-a dreptul sufocată.

Ai dubii?

Să vrei să faci carieră e absolut normal, dar eşti dispusă pentru asta să renunţi la relaţia ta sentimentală? S-ar zice că mai degrabă îţi cauţi pretexte de despărţire. Poate că ceva într-adevăr nu funcţionează bine între voi. Îl iubeşti cu adevărat? Atunci explică-i situaţia şi spune-i că ai vrea să mai amânaţi câteva luni nunta. Sau să mergeţi în luna de miere mai târziu. În cazul în care este el cel care îţi pune condiţii – „Ori eu, ori serviciul!” – gândeşte-te bine înainte să faci un pas greşit. Este clar că dacă reacţionează aşa când nu sunteţi căsătoriţi, după ce veţi fi legaţi oficial, nu se va schimba. Ba poate chiar va avea o atitudine mai radicală.

Cele mai nereusite cereri in casatorie

Îl iubeşti… dar ca pe un frate

Nici nu mai numeri anii de când sunteţi împreună. Aţi crescut unul alături de celălalt, locuiţi în aceeaşi casă şi, prin urmare, căsătoria era pasul firesc. Cererea n-a fost una romantică, aşa cum ai văzut în filme. A fost mai degrabă o discuţie raţională, în care amândoi aţi căzut de acord că acum, c-aţi terminat facultatea şi v-aţi găsit de lucru, ar fi momentul să oficializaţi relaţia. N-ai avut parte nici măcar de un inel de logodnă. Doar n-o să aruncaţi banii pe mofturi, când aveţi atâtea cheltuieli importante. Prin urmare nunta se apropie cu paşi repezi, dar tu nu simţi pic de entuziasm.

Ai dubii?

Analizează-ţi bine sentimentele, însă încearcă să nu te amăgeşti.

  • Îl iubeşti cu adevărat sau doar ca pe un amic?
  • Ţi se mai întâmplă să simţi fiori atunci când te sărută?
  • Crezi că ai putea fi fericită alături de el toată viaţa, sau ai momente în care te întrebi cum ar fi cu un alt bărbat?
  • Activităţile de aşternut mai sunt încă la înălţime sau aţi ajuns să faceţi sex o dată pe lună, în poziţia misionarului?

Dacă descoperi că pasiunea deja s-a consumat, poate ar fi mai bine să anulezi nunta. E drept, la început cunoscuţii ar putea să nu-ţi înţeleagă decizia. „La urma, urmei”, vor zice ei, „dragostea pătimaşă nu ţine mult”. Aşa e, dar ce te faci când s-a epuizat încă dinainte de a începe? Respectul este, într-adevăr, esenţial pentru o relaţie reuşită, dar nu este totul. Vorbeşte cu prietenul tău despre ceea ce simţi. Poate că vei descoperi că şi el se gândea la aceleaşi lucruri ca şi tine.

Cum reactioneaza femeile cand sunt cerute in casatorie

O mică aventură se pune?

În timp ce era în duş, i-ai luat la puricat celularul şi ai descoperit câteva mesaje incriminatoare. Şi, în timp ce dormea, i-ai verificat emailul pe care îl uitase deschis. Acum eşti distrusă, fiindcă înţelegi că nervozitatea lui şi comportamentul bizar din ultima vreme n-aveau nici o legătură cu tracul dinainte de nuntă.

Ai dubii?

Ce te faci atunci când descoperi că amicul cu care juca el tenis în weekend era de fapt… o „amică”? Şi încă una foarte apropiată… Păi ai două variante: ori îi dai papucii în secunda următare, ori îl ierţi. Nu uita însă că dacă ai descoperit ceva, este pentru că ai făcut-o pe detectiva. Şi asta nu s-ar fi întâmplat în caz c-aveai încredere deplină în iubitul tău.

  • Întreabă-te, cu toată sinceritatea de care eşti în stare: poţi cu adevărat să treci peste infidelitate? Nu te gândi că nunta va şterge totul cu buretele. Dacă eşti încă plină de resentimente, la prima ceartă vei răbufni şi vei scoate totul la iveală. Şi pentru că ţi-ai pierdut încrederea în el, vei trăi veşnic cu teama că „scenariul” se va repeta.
  • Crezi că a fost o simplă „scăpare”, mai mult sau mai puţin inocentă? Atunci acordă-ţi tot timpul de care ai nevoie ca să uiţi totul şi să-ţi refaci orgoliul rănit.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.