Momentul in care e cel mai probabil sa te insele

Toţi bărbaţii resimt tentaţia de a înşela. Odată ce afli cum funcţionează chestia asta, vei şti ce să faci pentru ca iubitul tău să nu cadă pradă ispitei.

Gândul că iubitul tău te înşală cu altă tipă îţi poate frânge pe loc inima. Singurul lucru mai rău este să nu ştii ce anume determină chiar şi un tip cu capul pe umeri să ia o decizie atât de jalnică. Măcar dacă ai şti, ai putea să faci ceva în privinţa asta, nu? Ei bine, un studiu recent publicat în jurnalul Hormones and Behavior, descoperă un impuls biologic care îl poate face pe bărbat mai vulnerabil infidelităţii.Cercetătorii au descoperit că, atunci când un bărbat întâlneşte o tipă atrăgătoare, nivelul testosteronului creşte instant, făcându-l să experimenteze un grad mare de excitaţie. “Când acest lucru se întâmplă, mulţi bărbaţi confundă fenomenul hormonal cu sentimentele intime şi chiar iubirea faţă de această nouă femeie”, spune Christopher Ryan, care a analizat studiul într-o carte a cărui co-autor este, Sex at Dawn: The Prehistoric Origins of Modern Sexuality. “Această iluzie îl poate determina să ia tot felul de decizii greşite în prinvinţa ei”.

Infidelitatea pe internet

Desigur, nu poţi împiedica testosteronul să o ia razna atunci când la jobul lui apare o nouă colegă sexy sau când lângă el se mută o tipă simpatică, dar îl poţi contracara. “Dacă îi ţii pe jar testosteronul în mod permanent, lucru care ajută de asemenea la eliberarea substanţelor ce aduc buna dispoziţie, precum dopamina, se va simţi conectat cu tine oriunde, oricând”, spune terapeutul de cuplu Patricia Love, co-autoarea cărţii Hot Monogamy. Astfel, atunci când se va afla faţă în faţă cu o tipă hot pe care nu o cunoaşte, nu va simţi nimic mai palpitant decât ceea ce experimentează în relaţia cu tine. Am consultat medici şi psihologi de top şi am găsit patru moduri surprinzătoare prin care să-i “trezeşti” hormonii.

Trezeşte-l în stilul Cosmo

Dimineaţa devreme – între orele 5 şi 6 – nivelul de testosteron din corpul bărbaţilor este foarte ridicat, spune Ridwan Shabsigh, preşedintele Societăţii Internaţionale Man’s Health. Profită de acest lucru şi setează-ţi alarma mai devreme, pentru a avea timp să vă “jucaţi” înainte de muncă. Bonus: sexul e mai bun pentru tine între acest interval de timp, pentru că nivelul ridicat de hormoni îl face mai agresiv şi extrem de excitat. Dar nu te gândi că e de-ajuns să jucaţi “murdar” dimineaţa doar ocazional, ci asigură-te că o faceţi cel puţin o dată pe săptămână. “Astfel, iubitul tău te va asocia cu acel sentiment de înaltă excitaţie, de care se bucură doar când e cu tine”, spune Love.

5 adevaruri surprinzatoare despre infidelitate

Gâdilă-i orgoliul

Oricât de modest ar fi tipul tău, de fiecare dată când îi spui cât de extraordinar e, masculul care se ascunde în el începe să se bată cu pumnul în piept. “S-a demonstrat ştiinţific că acele complimente care-i fericesc orgoliul, îi ridică în acelaşi timp nivelul de testosteron”, spune Ron Kuhn, medic urolog în Arkansas. Aşa că, atunci când se confruntă cu un mare deadline la muncă, îţi pregăteşte cina, îţi face o demonstraţie fierbinte în pat sau pur şi simplu arată al naibii de sexy în jeanşi, asigură-te că îi dai de ştire. Doar câteva cuvinte de laudă pot avea un impact uimitor asupra felului în care se vede şi te vede.

Flirtează cu altcineva

Atleţii emană testosteron prin toţi porii şi există o explicaţie pentru asta: competiţia cauzează o creştere a nivelului hormonului principal. Din fericire, nu e nevoie să-l provoci la un meci de basket sau fotbal pentru a-i pune hormonii în mişcare (deşi ai putea să o faci). “Când un bărbat simte că ţi-a distras atenţia de la alt bărbat, nivelul lui de testosteron se ridică brusc”, spune Love. Data viitoare când mergeţi împreună într-un bar, oferă-te să aduci tu băuturile pentru voi doi. Apoi flirtează subtil cu barmanul sau cu tipul drăguţ care aşteaptă lângă tine să-şi comande băutura. Când te întorci lângă bărbatul tău, îşi va aminti că l-ai ales pe el în locul oricărui tip şi se va simţi ca şi când şi-a depăşit propriul record!

A inselat ca sa fie cu tine. Ce urmeaza?

Ţine-l în suspans

Dacă introduci noutăţi în relaţia voastră, fie că e vorba de poziţii de sex pe care nu le-aţi mai încercat, fie că te gândeşti la idei jucăuşe de întâlniri, îi vei ridica nivelul de dopamină din creier, spune Love. La fel ca testosteronul, dopamina îl va pune în mişcare, iar acest hormon este chiar mai conectat la plăcerea lui romantică. Cu cât e mai ridicat nivelul dopaminei atunci când petrece timp cu tine, cu atât mai înnebunit de farmecul tău se va simţi. Propune-ţi să strecori o nouă activitate în viaţa voastră de cuplu în fiecare săptămână. De exemplu, într-o sâmbătă îmbracă o nouă piesă de lenjerie sexy şi plimbă-te aşa prin casă pentru a-i atrage atenţia. Apoi, în următoarea sâmbătă, jucaţi-vă împreună cu aparatul de fotografiat. Se va simţi fericit lângă tine, plus că vă veţi apropia ca şi cuplu.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise