Mituri false despre orgasm pe care poate și tu le crezi

Există multe mituri despre sex, mai ales atunci când vorbim despre orgasmul femeii. Iată care sunt cele mai comune dintre acestea și află adevărul din spatele lor.

Mituri false despre orgasm

Toate femeile au orgasm prin penetrare – dacă nu ai, ceva e în neregulă cu tineDoar pentru că multe dintre prietenele tale susțin că au orgasm în timpul sexului, nu înseamnă că orice femeie poate avea orgasm în acest fel. De fapt, se crede că în jur de 60% dintre femei NU au orgasm prin penetrare! Însă veștile proaste se opresc aici. Poți avea orgasm prin stimularea clitorisului, dacă partenerul îți face sex oral sau dacă te masturbezi. Unele femei au orgasm prin simpla stimulare a sfârcurilor.

Citește și: Cele mai comune greșeli pe care cuplurile le fac în dormitor

Trebuie să ai orgasm de fiecare dată când faci sex

Sexul ar trebui să fie apreciat ca o activitate în sine, iar orgasmul, deși dorit de oricine, nu trebuie să fie neapărat obiectivul suprem. Atunci când faci sex, ar trebui să te concentrezi pe pe apropierea dintre voi, să te lași în voia simțurilor, dar fără a te gândi la orgasm. „Au trecut deja 10 minute și nu am orgasm”, „Mă simt bine așa, dar poate ar trebui să schimbăm poziția ca să am orgasm”, „Iubitul meu se va simți jignit dacă nu voi avea orgasm”, „Dacă e ceva în neregulă cu mine” – atâta timp cât ai astfel de gânduri în timpul sexului, șansele să ai orgasm vor fi foarte mici. Relaxează-te și bucură-te de ce se întâmplă și nu-ți mai bate capul atât de mult.

Orgasmul trebuie să fie exploziv

Nu orice persoană simte orgasmul la fel. În timp ce unele femei simt o plăcerea foarte intensă, altele au un orgasm mai subtil. În plus, aceeași femeie poate avea mai multe tipuri de orgasm în diferite zile. Doar pentru că nu urli și încă te poți ridica din pat după sex nu înseamnă că nu ai avut orgasm sau că nu a fost unul bun.

Citește și: Cum să-ți crești singură libidoul 

Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm

Total neadevărat! Din nou, asta depinde în funcție de persoană sau de factori precum cheful din acea zi, cât de stresată este, cu cine face sex. Aceeași femeie poate avea orgasm azi după 2 minute, iar mâine după 2 ore.

Poți avea orgasm doar dacă partenerul are penisul mare

Din nou, o prostie colosală! Mărimea chiar nu contează, atâta timp cât partenerul știe ce face. Poți face sex cu un bărbat foarte dotat și să pleci acasă dezamăgită, la fel cum poți avea 5 orgasme cu un bărbat cu penis mic.

Tu ce alte mituri despre orgasm cunoști?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.