Mituri false despre bolile cu transmitere sexuală

Este important să cunoaștem cât mai multe informații despre bolile cu transmitere sexuală, motiv pentru care simțim nevoia să abordăm subiectul miturilor false despre acestea.

Poate și tu ai impresia că știi foarte multe despre bolile cu transmitere sexuală, însă există numeroase mituri false care circulă despre acestea.Citește și: Două treimi din populația planetei are o boală cu transmitere sexuală 

Mitul #1: Dacă partenerul meu ar avea o boala cu transmitere sexuală, mi-aș da seama

În foarte multe cazuri, bolile cu transmitere sexuală nu au simptome. În plus, ai fi uimită câte persoane știu că au o boală, dar nu împărtășesc informația cu partenerul. Cât timp persoana cu care faci sex nu îți arată rezultatele testelor, nu poți fi niciodată sigură.

Mitul #2: Ginecologul meu și-ar fi dat seama dacă am vreo boală cu transmitere sexuală

Din nou, unele boli de acest tip nu au simptome vizibile, deci este imposibil ca ginecologul să își dea seama. E necesar să discuți deschis cu doctorul despre viața ta sexuală și să te testezi pentru a fi sigură că ești „curată”.

Mitul #3: Dacă folosesc prezervativ nu pot avea vreo boală cu transmitere sexuală

Unele boli, precum HPV sau herpes, se pot transmite prin simpla atingere a pielii. Cât desore gonoree, clamidia sau sifilis, acestea pot fi transmise prin sexul oral.

Citește și: Cum îți menții vaginul sănătos? 

Mitul #4: Nu pot lua vreo boală cu transmitere sexuală dacă e prima dată când fac sex

Sigur, și nici însărcinată nu poți rămâne, nu? Bineînțeles, ambele afirmații sunt 100% false.

Mitul #5: Doar femeile „ușoare” pot lua o boala cu transmitere sexuală

Evident, și acest mit este fals. Bolile cu transmitere sexuală nu au nicio legătură cu acest lucru.

Mitul #6: Pot lua o boală cu transmitere sexuală de pe colacul de WC

Organismele care cauzează apariția acestor boli nu pot trăi în afara corpului uman. Totuși, nu îți recomandăm să te așezi direct pe colac atunci când ești în oraș, mai ales pentru că multe persoane se urcă direct cu picioarele pe colac. Așează puțină hârtie igienică pe colac sau, și mai bine, pune mâinile pe colac și așează-te pe ele.

Tu ce alte mituri despre bolile cu transmitere sexuală cunoști?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.