Mituri despre sex: Updated

By  | 

Poate nu-ţi vine să crezi, dar nu ştii încă totul despre sex.

Aşa că am considerat de cuviinţă să te informăm cu privire la cele mai controversate mituri despre sex.

MIT

Trebuie să simţi dorinţă pentru a te excita

NOUA DESCOPERIRE

Nu trebuie să ai chef de sex pentru a te excita. Motivul? Dorinţa şi excitarea sunt două chestii diferite. Dorinţa acţionează la nivelul minţii (gândurile erotice), în timp ce excitarea implică participarea corpului (atunci când te simţi fierbinte). E adevărat, dorinţa duce de obicei la excitare, dar corpul nostru se poate lipsi de ea pentru a ajunge în faza de excitare.

Cercetătorii dintr-o universitate olandeză au descoperit că sistemul motor central al femeii se activează îndată ce este stimulat fizic, înainte ca mintea să înceapă să proceseze fenomenul. Chiar dacă mintea refuză să muncească, trupul tău are o memorie foarte bună în ceea ce priveşte senzaţiile plăcute, spun cercetătorii.

Mai vrei o dovadă a faptului că nu e nevoie să existe dorinţă pentru a te excita? Alte studii au arătat că femeile experimentează un nivel mai ridicat de excitare atunci când sunt preocupate de ceva sau stresate.

De ce nu poți avea orgasm?

MIT

Femeilor le ia mult să se excite

NOUA DESCOPERIRE

Nu e nevoie neapărat de un preludiu lung pentru a ne porni motoarele.

Cum-necum, s-a instalat ideea generală conform căreia femeile au nevoie de minute (chiar ore) bune de „încălzire” înainte de partida de sex propriu zisă. Unde pui că toate astea s-au transformat în adevăruri general-valabile, în pofida faptului că există atâtea metode să arunci atmosfera erotică în aer încă din primele minute. Aşa că s-a trecut la studierea fenomenului şi s-a aflat astfel că femeile încep să dea semne de excitare în numai 30 de secunde.

Mai mult decât atât, s-a constatat că există o diferenţă majoră între cât le ia bărbaţilor şi cât femeilor pentru a atinge excitarea (adică temperatura maximă la nivel genital). Cercetătorii canadieni au făcut un experiment în cadrul căruia au cerut unor tineri de ambele sexe să vizioneze filme porno. În acelaşi timp, cercetătorii controlau senzorii termali pentru a măsura temperatura telespectatorilor la nivel genital. Conform unuia dintre autorii studiului, bărbaţii au atins culmea excitării după 11 minute, iar femeile în 12 minute.

MIT

Non-lubrifiere = nu simţi plăcere

NOUA DESCOPERIRE

Lubrifierea nu e singurul semn de dorinţă şi excitare.

Hai să facem un joc: noi spunem excitare masculină, iar tu spui erecţie. Din nefericire, pentru femei nu există echivalente. Lubrifierea vaginală a fost văzută până acum drept cea mai mare problemă. Cercetările au descoperit că nu există legătură directă între excitare şi fluxul sangvin şi, implicit, lubrifierea vaginală. Poţi fi excitată şi să nu fii deloc lubrifiată.

Femeile se umezesc în mod natural în timpul ovulaţiei şi sunt mai uscate în acea zonă înainte de menstruaţie. De asemenea, antihistaminicele din anumite medicamente pot afecta secreţiile vaginale, ca de altfel şi pe cele nazale.

Aşadar, care sunt soluţiile? Oamenii de ştiinţă preocupaţi de problemele de reproducere au efectuat un studiu în cadrul căruia au întrebat mai multe femei cum îşi dau seama că sunt excitate.

Deşi lubrifierea a fost unul dintre cele mai frecvente răspunsuri, multe femei au identificat şi altele: căldură la nivel genital, întărirea sfârcurilor sau umflarea sânilor, precum şi alte semnale subtile, precum „fluturi în stomac”, creşterea ritmului bătăilor inimii, încordarea muşchilor de la stomac etc.

Text: Ana-Maria Prunariu

Comments

comments