Minciuni pe care ti le spui intr-o relatie toxica

Noi, femeile, obișnuim să ne mințim singure atunci când ne aflăm într-o relație toxică. Iată care sunt cele mai des întâlnite minciuni.

În primul rând, ce anume este o relație toxică? Acestea sunt câteva caracteristici pe care relațiile nesănătoase le au în comun:  • partenerul tău te critică mereu, chiar și în fața prietenilor;
  • partenerul te controlează, îți dictează ce să faci și cum să te porți;
  • nu te simți protejată de el, dimpotrivă;
  • este mereu ostil;
  • nu îi pasă cu adevărat de sentimentele, de nevoile tale;
  • te face să te simți vinovată, te șantajează emoțional, te manipulează.

De ce mi-am înșelat soțul?

Totuși, uneori ne este greu să ieșim dintr-o relație toxică, mai mult, poate nici măcar nu ne dăm seama că ne aflăm în una. Începem chiar să ne mințim singure, pentru a ne simți mai bine. Iată care sunt cele mai des întâlnite minciuni pe care femeile și le spun când se află într-o relație toxică:

Nu merit mai mult de la o relație. Această minciună te va face să crezi că ești, într-adevăr, un om de nimic care ar trebui să se mulțumească cu orice partener. Ei bine, știi ce? Meriți mult mai mult! Trebuie doar să ai curajul să îi dai acestui tip papucii și vei descoperi că vei găsi alți bărbați care se vor purta cu totul altfel cu tine!

Ești stăpână pe viața ta amoroasă? 

E mai bine decât să fiu singură. Cine ți-a spus prostia asta? O relația mediocră poate duce chiar la o căsnicie mediocră, astfel că vei ajunge să duci o întreagă viață mediocră. Nu ar fi mai bine să nu îți mai pierzi timpul cu un tip nepotrivit și să găsești pe cineva cu care vei avea o relație grozavă?

Dragostea nu e pentru mine. Dragostea este pentru oricine, de ce nu ar fi și pentru tine? Doar pentru că încă nu ai cunoscut un tip grozav, nu înseamnă că nu îl vei cunoaște niciodată. Încă o dată, nu îți pierde timpul cu oricine, atâta timp cât ai și alte opțiuni!

Tu ai avut vreodată o relație toxică?

Cum scapi de o relație toxică

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise