Minciuna masculina numarul 1

Un studiu recent a arătat că cea mai frecventă minciună pe care ne-o „servesc” bărbaţii nu se referă la înşelat, ci ia forma aceasta: ”Nu am nimic. Sunt bine”. Mai mult de jumătate dintre tipii chestionaţi au recunoscut că le-au spus asta iubitelor lor. Psihologii susţin că această tactică se naşte din dorinţa de a evita certurile şi de a păstra intactă mândria masculină. „Cei mai mulţi bărbaţi sunt conştienţi de faptul că nu se pricep la fel de bine ca iubitelor lor când e vorba să-şi exprime sentimentele”, explică psihologul doctor, Seth Meyers. „Este îngrijorat de faptul că, dacă încearcă să spună ce are pe suflet, o să scoată o prostie, tu te vei supăra şi situaţia va deveni şi mai tensionată.” Cu alte cuvinte, nu vrea să işte o ceartă din care să iasă „şifonat”.

Dar nu numai el evită situaţiile dramatice: ”Cele mai multe femei intuiesc când bărbatul lor are ceva care-l supără, dar nu-l provoacă de teamă să nu fie catalogate drept cicălitoare”, spune Dory Hollander, psiholog doctor. Dar există un revers al tăcerii – nu afli ce-l enervează pe iubitiul tău şi nu-ţi „sedimentezi” relaţia. Ba mai rău, o pui în pericol.Intuieşte-l

Când îţi spune că nu are nimic şi să nu-ţi baţi capul, nu înseamnă că nu vrea să vorbească despre asta şi că tu trebuie să-l laşi în pace. Cel mai probabil, nu vrea să discute pe un subiect care l-ar pune într-o poziţie de om slab în faţa ta – mai ales dacă e vorba de probleme la serviciu. „Munca este punctul forte al bărbaţilor, iar biroul locul unde se simt cel mai siguri pe ei, mai puternici”, susţine Meyer. „Aşa că atunci când lucrurile nu merg tocmai bine la acest capitol, simt că totul le scapă de sub control.” Aceasta este o altă vulnerabilitate pe care bărbaţii nu vor s-o scoată la iveală. „Bărbaţii cred că femeile se află în căutarea cavalerului în armură, cel care poate ţine piept oricărei persoane sau situaţii”, lămureşte Meyer. „Le este teamă că nu vei mai fi atrasă de ei dacă lasă garda jos, aşa că au nevoie să le spui verde-n faţă că ţie chiar îţi place să-şi mai deschidă sufletul din când în când.”

Semne periculoase

Dacă iubitul tău îţi „serveşte” replica asta des şi nu e dispus să spună ce-l apasă, trebuie să intervii neapărat. „Din acest punct, situaţia se schimbă dramatic”, este de părere Meyers. Foloseşte replica asta ca „să-i semnalizezi” faptul că nu e OK să nu vorbească despre problemele lui: ”Am încercat să aflu ce-i cu tine, dar toate tentativele mele au eşuat lamentabil. Ce crezi că ar trebui să fac din acest punct?”. Aşa îl vei face conştient de faptul că iei în calcul sentimentele sale, dar că ar trebui să spună ceva ca să redreseze situaţia.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.