Minciuna cel mai des spusa de barbati

Conform unui studiu realizat in 2010, cea mai frecventa minciuna pe care ne-o „servesc” barbatii nu se refera la inselat, ci ia forma aceasta: „Nu am nimic. Sunt bine”.

Psihologul Seth Meyers explica: „El este ingrijorat de faptul ca, daca incearca sa spuna ce are pe suflet, o sa scoata o prostie, tu te vei supara si situatia va deveni si mai tensionata”.

Intuieste-l

Cand iti spune ca nu are nimic si sa nu-ti bati capul, cel mai probabil inseamna ca nu vrea sa discute despre un subiect care l-ar pune intr-o pozitie de om slab.

„Barbatii cred ca femeile se afla in cautarea cavalerului in armura, cel care poate tine piept oricarei persoane sau situatii”, argumenteaza Meyers. „Le este teama ca nu vei mai fi atrasa de ei daca lasa garda jos, asa ca au nevoie sa le spui verde-n fata ca tie chiar iti place sa-si mai deschida sufletul din cand in cand.”

Fa o gluma ca sa transmiti mesajul si ca sa nu intri pe un teritoriu „siropos”: „Nu vreau sa te psihanalizez, dar mie chiar imi place sa-mi povestesti ce ai mai facut in orele in care nu stam impreuna, chiar si chestii mai urate care ti se intampla”. Daca nu da semne ca vrea sa se confeseze, las-o pe alta data. Nu insista.

Semne periculoase

„Nu am nimic. Sunt bine”… Daca iubitul tau iti serveste placa asta des si nu e dispus sa vorbeasca, trebuie sa faci tu primul pas spre el. „Semnalizeaza-i” ca nu este OK sa nu vorbeasca despre problemele lui, spunandu-i: „Am incercat sa aflu ce-i cu tine, dar n-am reusit. Ce crezi ca ar trebui sa fac?”.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.