Milenialilor le place să fie single, arată un studiu

Nu este un secret faptul că atitudinile și comportamentele tinerilor s-au schimbat. Dacă nu ești convinsă, un sondaj recent realizat de Tinder arată că persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani nu mai caută „fericirea până la adânci bătrâneți”. În prezent, mare parte din persoanele single își aleg acest statut și apreciază libertatea de exprimare și independența.

72% dintre participanții la sondaj au spus că au luat o decizie conștientă de a fi singuri „pentru o perioadă de timp”. Mai mult, 81% din respondenți au fost de acord că a fi singur are mai multe beneficii decât aduce o relație romantică. Ei au fost de părere că lipsa unei relații ajută la o mai bună dezvoltare a relațiilor de prietenie, a carierei și a stării de bine.

Concentrându-ne puțin pe femei, 25% dintre cele care au participat la studiu spun că se simt împuternicite de statuul single, spre deosebire de bărbați, unde procentul este doar de 17. Se pare că femeile mileniale sunt din ce în ce mai dispuse să își prioriteze propriile nevoi, spre deosebire de bărbați. 62% dintre femei au spus că au luat decizia conștientă de a fi single și 47% au făcut această alegere pentru a se concentra asupra studiilor.

Când a venit vorba de „a se așeza la casa lor”, 55% dintre respondenți au fost de acord că prietenii lor single sunt mai distractivi și mai deschiși la experiențe decât cei care se află într-o relație. 39% dintre participanți au spus că frica de a deveni plictisitor într-o relație este un lucru foarte real.

De asemenea, există și frica de a avea o relație cu persoana greșită. 61% dintre femei sunt îngrijorate că vor rămâne cu cineva nepotrivit (doar 46% din bărbați au fost de aceeași părere), iar 50% dintre femei se tem să își piardă independența (spre deosebire de 46% dintre bărbați).

Tu ești single? Ce părere ai despre rezultatele acestui sondaj?

 

Citește și: E cool să fii single! 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Carina Hsieh)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.