Faci sex prea devreme?

Sigur, nu-ți spunem cum să-ți trăiești viața, însă îți dezvăluim un nou studiu despre cupluri. Detaliile te vor interesa și, aplicate, e posibil să facă diferența în viitorul relației tale.

Departe de noi gândul de a ne repeta, însă replicile personajelor din serialul Totul despre sex parcă au fost scrise special pentru a întocmi un „Ghid sentimental“ la îndemâna fetelor COSMO. Una anume, a nonconformistei Samantha Jones, ne-a rămas cu precădere în minte, mai ales că se potrivește ca o mănușă veștilor pe care le avem de transmis. Blonda spunea cu patos: „Un tip te poate părăsi cu aceeași ușurință și dacă te culci cu el de la prima întâlnire, dar și dacă îl vei amâna până la a zecea.“ Morala? Nu te ghida după rețete, fă lucrurile exact așa cum și când le simți. Totuși, un studiu condus de o echipă de cercetători de la Brigham Young University din SUA îți oferă câteva coordonate concrete despre cât de important e să amâni actul sexual atunci când te afli la începutul unei noi relații. Dacă în clipele când citești acest acest articol ai pe „rol“ o nouă iubire cu potențial, fii drastică în ceea ce privește… fluturașii din stomac.

Bucura-te in sfarsit de sex nebun

Sexul, din două perspective

E de necontestat: sexul este o „piuliță“ esențială într-un cuplu, și atunci când cotezi calitatea acestuia cu calificative de genul „merge“ sau „e ok“, e clar că nici relația însăși, per ansamblu, nu are prea multe șanse de supraviețuire. Mai mult, cuplurile care aleg să amâne actul sexual până după căsătorie, riscă să constate ulterior că acea „chimie“ sexuală, indispensabilă pentru o relație fericită, lipsește cu desăvâșire. Pe de altă parte, există acei parteneri care se implică în relații sexuale încă de la primele întâlniri, însă, și în acest caz, viitorul lor împreună este incert – „odată făcut acest pas prea devreme, alte aspecte la fel de importante ale relației pot fi compromise sau de-a binelea <faultate>“, declară prof. dr. Dean Busby, cercetătorul care a inițiat studiul, într-un articol pentru LiveScience. Care este linia de demarcație dintre o relație de viitor și una sortită eșecului?

Lucruri sexy de facut dupa sex

Statisticile stau mărturie

Studiul a inclus intervievarea a peste 2000 de persoane care formau cupluri căsătorite. La finalul cercetării, partenerii care așteptaseră între o lună și doi ani pentru a face sex s-au declarat a fi cei mai fericiți în căsnicie, în timp ce aceia care o făcuseră la maximum o lună de la prima întâlnire, au notat că sunt cel mai puțin împliniți. „Concluziile chestionarului pe care l-am aplicat au fost că atunci când un cuplu face sex prea devreme, adică în stadiul incipient al relației, e foarte posibil să neglijeze alte aspecte la fel de importante ale relației“, spune Busby. Cu alte cuvinte, odată ce au „bifat“ acest subpunct al relației lor, e posibil ca partenerii să devină mai puțin interesați de dezvoltarea comunicării dintre ei, să nu mai acorde atenție relației în sine (în favoarea raporturilor sexuale dese), dar și să fie mai tentați să aleagă despărțirea în cazul unei situații de criză în cuplu.

Sex cu un tip nou – cat de devreme?

De ce merită să-ți pui hormonii <pe loc repaus>:

  • Adrenalina și dopamina eliberate în timpul sexului îți „scurtcircuitează“ abilitatea de a-ți judeca obiectiv partenerul, iar tu vrei să decizi cu mintea limpede dacă tipul care îți place e exact ceea ce vrei, nu-i așa?
  • Acel bărbat care nu e dispus să aștepte până ești pregătită s-o faci nu merită să fie cu tine. Punct.
  • Conform unui studiu efectuat de National Center for Health Statistics, femeile au patru parteneri în timpul vieții. Dacă deja ai depășit media aceasta, nu înseamnă că ești o ușuratică, însă mai bine ai patru care să merite, decât zece pe care să-i regreți.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.