Cele 8 intrebari pe care trebuie sa i le pui iubitului tau

Ai vrea să poți intra în mintea iubitului tău pentru a afla cum e el, de fapt? Pune-i întrebările potrivite și se va deschide în fața ta ca o carte deschisă.

Uneori mă gândesc că ne-ar fi mult mai ușor să trăim fericiți dacă toată lumea ar fi programată genetic să spună numai și numai adevărul, ca-n filmul acela, Inventarea Minciunii. Să ți se spună în față tot ce trebuie spus și să nu mai existe dubii în legătură cu nimic. Să știi dacă amicei tale îi displace când faci glume nesărate despre tunsoarea ei ratată, să ți se spună exact ce a fost în neregulă cu ultimul tău proiect, și să fii la curent din start cu personalitatea adevărată a tipului care te-a scos la cafea. Ce-i place, ce nu, ce-și dorește și dacă într-adevăr e cinefilul la care visezi tu.

Dar, pentru că viața nu e un film de Ricky Gervais și nimeni nu e dispus să se lase radiografiat la sânge, atât pe creier, cât și pe cord, pentru ca cei din jur să-i cunoască până și ultima frântură de personalitate, trebuie să te descurci cum poți. O fi sinceritatea scumpă ochilor și urechilor în ziua de azi, dar trucurile despre cum să spargi digul pentru a ajunge la esențialul caracterului unui om sunt gratis. Cosmo te învață ce întrebări să-i pui iubitului tău pentru a afla dacă e de cursă lungă sau ar fi cazul să nu mai comanzi și al doilea double latte frappuccino.

3 intrebari pe care sa nu i le pui iubitului

”Te înțelegi bine cu părinții tăi?”

 1. Ia-l acasă! ”Foarte bine! Mama face cel mai delicios cheesecake din lume și cred că te-ai înțelege bine și cu tata, e un tip de treabă!”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Tata e destul de strict, dar știu că are intenții bune. Când face ceva ce nu-mi pică bine, mereu îmi zic că doar încearcă să mă protejeze. Așa sunt părinții.”
 3. Nu te băga. ”Nu mă înțeleg cu ei, sunt super cicălitori și vor mereu să-mi dicteze cum să-mi trăiesc viața. De parcă ar ști ei mai bine ca mine de ce am nevoie!”

”Asta spune multe despre atitudinea lui legată de familie”, spune Camelia Sandu, psiholog. ”Un tip care comunică pozitiv cu familia lui dă dovadă de maturitate, înseamnă că a trecut peste eventualele crize din adolescență, când războiul între generații era în floare.” În cazul în care tipul nu pierde nici o ocazie de a-și acuza părinții de diverse lucruri, fie mai voalat, fie direct, fii precaută. Dacă nu a reușit să găsească înăuntrul său bunul simț necesar pentru a-și respecta părinții, oricum s-ar fi comportat aceștia în trecut față de el, nu prea te poți baza pe el. Atitudinea vindicativă față de persoanele care îi sunt cele mai apropiate nu-i face cinste.

”În ce relații ai rămas cu fosta iubită?”

 1. Ia-l acasă! ”Am rămas în termeni buni, dar nu prea mai vorbim, fiecare a luat-o pe drumul său.”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Suntem prieteni. Vorbim din când în când, mai ieșim.”
 3. Nu te băga. ”Chiar mergem la munte împreună în weekend-ul acesta, cu un grup de prieteni. E o tipă super cool!” 

Orice fată vrea să fie sigură că iubitul ei nu mai are sentimente față de fosta lui prietenă. ”Multe femei nu acceptă ca iubitul lor să întrețină o relație de prietenie, oricât de nevinovată ar fi ea, cu femeile din trecutul lui. Le e greu să nu vadă în asta posibile resturi de sentimente sau probleme nerezolvate la momentul potrivit”, spune dr. Sandu. Dacă tipul îți spune că relația cu tipa de dinaintea ta este una amicală, întreabă-l la ce se rezumă interacțiunea dintre ei și fii atentă la posibilele indicii care ți-ar putea arăta că nu e încă pregătit să treacă peste relația cu ea. Dacă îi postează pe wall-ul de Facebook la fiecare două zile, las-o baltă.

Cand trebuie sa fii alaturi de iubitul tau

”Ești mulțumit de ce ai realizat până acum din punct de vedere profesional? Ce planuri ai pentru mai departe?”

 1. Ia-l acasă! ”Când eram mic, visam să conduc propriul meu ziar. Nu voi renunța niciodată la ambiția asta.”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Am un job ok, mai e până să fiu într-adevăr mulțumit, dar o iau pas cu pas.”
 3. Nu te băga. ”Sunt între joburi acum, i-am tot rugat pe prietenii mei să-mi dea CV-ul mai departe. Sper să prind un post cât mai repede, oricare ar fi, că trebuie să-mi plătesc rata la mașină.”

”Întrebarea asta e importantă pentru că îți arată dacă e un tip ambițios și ce e dispus să facă pentru a reuși în viață”, spune psihologul. Ce îl interesează? Care sunt următorii pași pe care plănuiește să-i facă? Se va mulțumi cu o opțiune ușoară sau va ținti către cer? Nu e vorba strict de ce vrea să facă, cât de atitudinea pe care o afișează în legătură cu asta. Dacă vrei un iubit de cursă lungă, asigură-te că are vise și intenția de a și le împlini.

”Ai ceva bani puși deoparte pentru ceva special?”

 1. Ia-l acasă! ”Da, vreau să-mi iau un loc al meu, să scap în sfârșit de chirie.”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Păăi, vreau să te duc la concertul Coldplay de la Paris. Na, că am stricat surpriza!”
 3. Nu te băga. ”Da, a apărut Final Fantasy 14! E jocul meu preferat, trebuie să mi-l cumpăr!” 

Dacă de-abia îi ajung banii să supraviețuiască de la lună la lună, foarte probabil nu-i vor rămâne îndeajuns pentru a te scoate la restaurant sau a-ți plăti cocktail-ul atunci când mergeți în club. ”E vorba de atitudinea pe care o are față de bani în general, nu de cât de mulți sau puțini are”, spune dr. Sandu. Dacă e adeptul traiului de azi pe mâine, nu prea te poți baza pe el.

Ce trebuie sa stii musai despre iubitul tau

”Când ai plâns ultima dată?”

 1. Ia-l acasă! ”La înmormântarea străbunicului meu. Am ținut enorm la el.”
 2. Mai dă-i o șansă. ”M-am întristat foarte tare când mi-a murit cățelul.”
 3. Nu te băga. ”Hm, nu știu. Nu cred că am mai plâns de când eram puști.”

”Cu întrebarea asta îți dai seama dacă e dispus să se arate vulnerabil în fața ta”, spune psihologul. ”Dacă e dispus să-ți dea un răspuns, înseamnă că se simte foarte confortabil cu tine. Dacă nu-i vine nimic mai inteligent de spus decât că a lăcrimat atunci când a pierdut toate viețile la Super Mario, cel mai probabil ori refuză să ia în serios întrebarea, ori nu e încă pregătit să se deschidă în fața ta”, completează psihologul. Asta sau pur și simplu chiar i-a plăcut Nintendo.

”Dacă ai putea să ieși la o întâlnire cu o vedetă, pe cine ai alege?”

 1. Ia-l acasă! ”Emma Watson – e drăguță și deșteaptă, se vede că ai ce să discuți cu ea.”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Katy Perry- e haioasă și plină de viață, clar nu m-aș plictisi!”
 3. Nu te băga. ”Lindsay Lohan – m-ar duce în toate cluburile de fițe!”

”Oricât de prostuță ar părea întrebarea, așa afli ce gen de tipe îi plac, care sunt calitățile pe care le apreciază cel mai mult la o femeie și dacă e un tip superficial, atras doar de latura estetică, sau unul cu ceva mai multă substabță, care chiar își dorește o relație alături de cineva cu care să împartă mai mult decât patul”, spune dr. Sandu. Atenție: nu te aprinde dacă începe să-ți spună cât de hot i se pare vedeta respectivă. Stai relaxată și răspunde-i cu aceeași monedă: ”Daaa, la fel simt și eu pentru Ryan Gosling!” Game, set și meci.

”Care e amintirea ta cea mai dragă?”

 1. Ia-l acasă! ”Când am mers în tabără cu prietenii mei, la munte. Prima fărâmă de libertate, prima tentativă la distracție.”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Când am zburat prima dată cu avionul.”
 3. Nu te băga. ”Momentul când am pus pentru prima oară ochii pe tine.” 

”Majoritatea bărbaților vor veni cu un răspuns mai mult sau mai puțin trivial, pentru că nu vor să pară sentimentali”, spune psihologul. O vacanță de familie, prima dată când a mers la pescuit, câștigarea campionatului de fotbal pe oraș, toate aceste răspunsuri sunt în regulă. Dacă îți povestește de momentul când și-a ajutat verișorul de cinci ani să construiască un turn din lego, cel mai probabil îți servește ceea ce știe că ți-ai dori să auzi. Atunci când un bărbat renunță cu bună știință la imaginea de macho, adoptând una… sentimentală, în nouă cazuri din zece nu e sincer, ci urmărește să te impresioneze.

”În ce te-ai costuma dacă ar trebui să mergi la un bal mascat?”

 1. Ia-l acasă! ”Avatar! Și da, o să mă vopsesc tot în albastru!”
 2. Mai dă-i o șansă. ”Căpitanul Jack Sparrow – așa am o scuză pentru glumele mele mai nesărate.”
 3. Nu te băga. ”Îmi pun o pană la pălărie și zic că-s Robin Hood. Prea multă bătaie de cap.”

”Asta spune multe despre cum se percepe pe sine și care e imaginea pe care vrea să o proiecteze în exterior”, explică dr. Sandu. ”Cu cât e mai nebunească și mai complicată costumația, cu atât e mai încrezător în sine însuși.” În plus, asta arată și că are simțul umorului și că nu-i pasă de ce cred ce-i din jur. Dacă alege o costumație banală sau deloc, ori e mai conservator din fire, ori pur și simplu mai… plictisitor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.