Cand te ignora in favoarea… smartphone-ului

Ce poate fi mai interesant pe telefonul lui decât să fie atent la meniul pe care-l studiaţi împreună la restaurant sau decât spectacolul l-a care l-ai dus atât de încântată?

Ok, treaba asta este o problemă foarte frecvent întâlnită la foarte mulţi tineri din ziua de azi – indiferent de circumstanţe, de unde vă aflaţi, te trezeşti că tipul stă mai mult cu ochii în telefon decât să fie atent la ce discutaţi. Şi nu, nu e doar o problemă a bărbaţilor – şi fetele se lasă la fel de mult furate de mrejele smartphone-ului. De fapt, legat de acest detaliu vine şi unul dintre primele sfaturi pe care ţi le recomandăm atunci când tipul te ignora in favoarea… smartphone-ului.

Pune-ti sub lupa comportamentul

Scanează-ţi comportamentul timp de o săptămână, să zicem. Un studiu efectuat pe respondenţi americani a dezvăluit că un american obişnuit îşi verifică telefonul de 46 de ori pe zi – wow! Încearcă să ţii o evidenţă legat de cât de des te uiţi la telefon în fiecare zi şi unde eşti când eşti tentată să faci asta. Dacă nici tu nu stai mai bine şi cedezi destul de uşor tentaţiei, nu îţi mai certa iubitul că şi el face la fel.

Faceti o echipa

Împărtăşeşte-i şi iubitului tău ideea experimentului tău şi cere-i cumva ajutorul. E mai uşor în doi să îţi conştientizezi mişcările, plus că tipul nu se va mai simţi sub lupa ta atunci când îl faci complice la planul tău. Mai mult, propune-i să vă evaluaţi amândoi comportamentul şi să vă oferiţi exclusiv atenţie unul altuia, iar atunci când ieşiţi în oraş stabiliţi o regulă, astfel încât să nu vă verificaţi telefoane decât o dată pe oră.

Stabiliti reguli

Aşa cum scriam şi mai sus, poate că e cazul de nişte reguli serioase. Când mergeţi la film, ce ar fi să nu vă uitaţi la telefoane absolut deloc pe tot parcursul vizionării? Oricum, nu e deloc politicos nici faţă de ceilalţi spectatori să îi deranjaţi cu lumina puternică a telefoanelor. Şi aşa mai departe, în orice alte contexte. Ideea e să petreceţi timp de calitate împreună, şi nu să vă irosiţi vremea cu ochii în telefonul fiecăruia.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.