Cand stii ca esti intr-o relatie serioasa?

Prima oară împreună în pat sau prima escapadă de cuplu în afara oraşului? Iată ce ne transmite că relaţia a devenit serioasă.

După o relaţie care a luat startul exclusiv sexual şi care s-a desfăşurat cu stricteţe (wow!) pe parcursul a aproape trei luni, o prietenă de-a mea s-a panicat îngrozitor când tipul respectiv a invitat-o la film pe WhatsApp: „Diseară băgăm Tak3n, partea a treia, cu floricele şamd? E de la 9.“ Ritualul relaţiei lor se schimba şi fata nu ştia dacă este un semn bun sau nu.

6 moduri de a-ti imbunatati relatia

Pentru că aceste cazuri sunt destul de frecvente, COSMO a stat de vorbă cu mai mulţi specialişti şi a strâns câteva strategii pentru a le pune în practică atunci când ai nevoie de lămuriri suplimentare – sunteţi sau nu împreună oficial?

Rămâi sinceră cu tine. Întotdeauna.

Ok, e măgulitor să realizezi că tipul cu care doar făceai sex mai nou pare a-şi dori ca relaţia (incendiară, desigur) pe care o aveaţi să prindă nişte aripi mai… serioase. Dar nu te lăsa păcălită de orgoliu. „Pune-ţi singură câteva întrebări şi răspunde-ţi cât mai onest posibil“, recomandă Ian Kerner, terapeut sexual. Întreabă-te: „Sunt pregătită să-l prezint rudelor?“, „Mi-ar plăcea oare ca prietenii mei să-l cunoască?“. Conform terapeutului, este crucial să ştii exact ce vrei tu, înainte să te întrebi dacă el are gânduri serioase.

Analizează indiciile.

Te frământă un gând: „Mergem mai departe sau nu avem şanse pe termen lung?“. E ok să deschizi acest subiectul cu tipul cu care ieşi de ceva vreme, dar pe care deocamdată nu ai curaj să-l declari iubitul tău. „Însă până atunci, apucă-te de un mic research“, recomandă Ella Wayne, terapeut de cuplu, cu o experienţă de peste 16 ani în psihologia cuplului. Observă dacă aveţi vreodată conversaţii despre familiile voastre şi despre diverse probleme de la serviciul fiecăruia. Vă acordaţi atenţie cu adevărat? Vă ascultaţi reciproc?

E bine sa ii spui partenerului toate secretele tale?

Apoi, aveţi deja lucruri cărora le-aţi făcut loc în casa celuilalt (ştii tu, o periuţă de dinţi, o pereche de lenjerie intimă etc)? Dacă nu ai bifat aceste mici detalii, amână să îl întrebi dacă sunteţi oficiali. Probabil că relaţia voastră nici nu va progresa pe viitor.

Abordează-l cu curaj şi nu crea singură scenarii.

Multe dintre femei se tem că atunci când dau cărţile pe faţă cu bărbatul cu care au, neoficial încă, o relaţie (de orice fel), acesta se retrage şi îl pot chiar pierde definitiv. „Doar că ele trebuie să ştie că nu ar fi de fapt vorba de nici o pierdere, ci din contră, de o confirmare a faptului că tipul nu era cel pe care îl căutau“, răspunde Stefano Grain, terapeut sexual.

Prima oara cu noul iubit

Aşa că deschide cu el subiectul care te arde oricând simţi nevoia – nu-l menaja, pentru că de fapt te-ai împovăra pe tine cu întrebări fără răspuns şi multe necunoscute.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise