Ai lipici la nemernici? Vindeca-te!

Toate am fost în situația asta – văzut, plăcut, lipit și apoi ne-am trezit într-o dimineață că Făt-Frumosul e, de fapt, un broscoi. Dar dacă ai strâns o baltă de broscoi și nu vezi nici un prinț la orizont, citește mai departe! Viitorul amoros vine pe cal alb și în realitate!

OK, e momentul să fii sinceră: când te-ai despărțit de ultimul tău prieten, amicii (a) aveau acea privire de „ți-am spus eu” și ți-au comunicat cu perdea că evaluaseră cam cât o să-ți ia să-i dai papucii, (b) te-au scos la o bere sau o înghețată de îmbărbătare sau (c) au respirat ușurați și te-au întrebat de ce ți-a trebuit atât de mult timp ca să scapi de „pramatie”…din nou?

Dacă răspunsul e c, este posibil să fii în acea situație frustrantă, dar foarte des întâlnită, în care o super-tipă are un iubit care îi e muuult inferior. Gravitezi în jurul tipilor care nu știu ce-i aia relație serioasă, artiști care nu știi cum, dar niciodată nu au nici o lețcaie sau alții cu ambiția sub nivelul mării? Să știi că „asemenea tipi de toată jena te trag în jos și te îndepărtează de fericire”, te sfătuiește Debbie Magids, doctor în psihologie.

Confesiunile unui bad boy

Pentru că scapi greu de obiceiurile proaste, am creat un plan infailibil care să te ajute să închizi calea odată pentru totdeauna tuturor bărbaților care nu te merită.

PASUL 1

Dietă draconică… 0 kcal bărbați

Dacă sari de la un tip la altul fără să ai măcar un moment de respiro, e normal să ajungi să ai numai relații de scurtă durată cu tot felul de ratați. Uite de-aia e bine să începi de AZI o dietă anti-nulități. „Dacă nu ai timp să stai singură cu tine, nu ai cum să reflectezi la relația precedentă pentru a vedea ce nu a mers. În consecință, este posibil să faci în continuare aceleași greșeli”, spune terapeutul Deborah Dunn. Încearcă să te ții departe de bărbați măcar trei luni și ai toate șansele de a căpăta o cu totul altă perspectivă, mai „sănătoasă”.

PASUL 2

Setează-ți radarul de ratați

Evident că nu ai ieșit la vânătoare de loseri. Este foarte posibil să nu-i fi văzut adevărata față pentru că erai mult prea absorbită de calitățile sale. Ai observat imediat că are șarm (nu că nu e de încredere), creativitate (nu că e puțintel cam dus cu pluta) și că e deștept (nu că privește pe toată lumea de sus). „Când vine vorba să te îndrăgostești de un nemernic, cel mai adesea ești orbită și pierzi orice urmă de obiectivitate”, te lămurește Dunn.

Ca să nu te ia valul, ia o relație nouă încetul cu încetul, fără să te arunci. În prima lună, cel mai bine e să-l vezi doar o dată sau de două ori pe săptămână. „Apoi, după ce ai ieșit de câteva ori cu el, fă-ți o listă cu defecte și calități. Așa nu vei mai ignora trăsăturile sale de caracter care lasă de dorit”, sugerează Dunn.

Cei mai hot bad boys din filme

Plus că, dacă observi că uită o grămadă de lucruri și e mai tot timpul distrat sau că nu știe să se comporte cu străinii (a avut un schimb urât de replici cu chelnerul), bifează pe listă și vezi dacă acele ieșiri se repetă. Dacă da, atunci caracterul său începe să iasă la suprafață. Dunn ne sfătuiește să ne încredem în aceste ieșiri aparent minore dacă vrem să detectăm fără marjă de eroare un ratat.

PASUL 3

Un duș cu apă rece

Te întrebi de ce totul este atât de evident abia după ce te-ai ars? În primul rând, asta se întâmplă pentru că pur și simplu erai îndrăgostită până peste urechi. Când îți ard călcâiele după un băiat, un cocktail de hormoni și „neurochimicale” îți inundă corpul. Acest cocktail te face să-l dorești și să te atașezi de noua cucerire… dar au și darul „nedorit” de a întuneca judecata. „Determină creierul să se concetreze numai pe partea pozitivă, ca felul în care te simți când te sărută sau când te face să râzi”, explică Dunn. Așa te trezești că ajungi să te convingi că un telefon „fierbinte” în miez de noapte poate concura pe picior de egalitate cu o întâlnire în miezul zilei.

O tactică bună de a te menține cu picioarele pe pământ e să te concentrezi pe imaginea de ansamblu a relației voastre și nu pe detalii. „Femeile au tendința de a exagera importanța felului în care bărbații se comportă când sunt singuri cu ele”, dezvăluie John Van Epp, doctor în psihologie. Evident că e foarte frumos faptul că-ți oferă flori sau că-ți face tone de complimente, dar observă cu atenție și cum se comportă cu ceilalți. Are un grup de prieteni apropiați? Se poartă frumos cu membrii familiei lui?

PASUL 4

Schimbă-ți obiceiurile de fiecare zi

Oamenii țin foarte mult la obiceiurile lor, indiferent că e vorba despre alegerile lor gastronomice sau ce fel de persoane preferă. De aceea, odată ce te-ai obișnuit să ieși cu un anumit tip de băieți, este foarte greu să ajungi să-ți placă și alții. „Este normal să te atragă aceiași tipi pentru că te-ai familiarizat cu o anumită tipologie”, explică Dunn. „Este mai puțin solicitant să nu schimbi nimic decât să faci eforturi pentru a alege altceva.”

Quiz – Pana unde ai merge cu un bad boy?

Pentru a ieși din acest cerc vicios, roagă trei persoane din diferite cercuri (o amică, o colegă de serviciu și o cunoștință) să aranjeze o întâlnire cu câte un tip pe care ele îl consideră demn de tine. Ele trebuie NEAPĂRAT să aibă o viață amoroasă de „succes”. Chiar dacă nu-ți place tipul prezentat, faptul că ieși cu un bărbat care este foarte diferit de șleahta pe care o preferi s-ar putea să te ajute să stai departe de noi ratați.

PASUL 5

Scoate ghearele la vedere!

Foarte multe dintre fetele care ies cu nemernici suferă de „sindromul” fetei bune. De cele mai multe ori, nu-i dau papucii așa cum ar merita pentru că nu vor să-l piardă sau, și mai rău, consideră că-l pot schimba. „În momentul în care realizezi că tipul e varză, trebuie să scapi repede de el”, spune Van Epp. „Nu te poți păcăli spunându-ți că lucrurile vor sta altfel de data asta”.

Nu-ți găsești forța să-i faci vânt? Imaginează-ți ce i-ai spune unei prietene care s-ar afla în aceeași situație. „Fetele sînt neîndurătoare când vine vorba de o prietenă, dar nu dau dovadă de aceeași determinare când ele sunt protagonistele poveștii”, spune Dunn.

Deci, dacă i-ai spune ei să-i dea papucii rapid, atunci fă-o acum, fără să mai stai pe gânduri! Da, este păcat că nu a mers cu acest tip, dar așa vei fi liberă ca să găsești unul care chiar merită atenția ta.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.