Limbajul trupului: 10 moduri prin care el iti arata ca te place

Asemenea femeilor, bărbaţii nu spun întotdeauna ceea ce simt exact atunci când simt. Dar bărbaţii nu trebuie să spună multe pentru a arăta ce gândesc.

Acest lucru se datorează limbajului corporal care poate spune multe, ne arată Patti Wood, un expert al limbajului trupului, cu peste 30 de ani de experienţă, şi autoarea cărţii „Success Signals, A Guide to Reading Body Language”.

Astfel, în primele etape ale unei relaţii noi (ca atunci când ai prima întâlnire cu cineva cunoscut online), caută următoarele semne pentru a afla ce gândeşte tipul.

Sprâncenele sale sunt ridicate. Oamenii tind să folosească această expresie în subconştient pentru a ajuta ochii să vadă mai bine ceea ce le place. Dacă el ridică uşor sprâncenele atunci când vorbiţi, înseamnă că e interesat ce tot ce spui.

Zâmbeşte şi deasupra gurii. Zâmbetele adevărate se văd pe toată faţa, nu doar pe buze: fruntea este ridicată, ochii sunt uşor strânşi. Dacă zâmbetul său implică toată faţa, înseamnă că este interesat cu adevărat de tine.

Se apleacă spre tine când vorbeşti. Dacă vă aflaţi într-un bar zgomotos, acest semn nu arată mare lucru. Dar dacă te poate auzi perfect şi totuşi se apleacă spre tine, înseamnă că este interesant în ce ai de zis şi interesat de tine în general.

Ţine picioarele despărţite. Pentru că această poziţie îi expune zonele intime (care sunt pline de terminaţii nervoase sensibile), este o poziţie vulnerabilă, care ar putea însemna că este dispus să se deschiză în faţa ta (literalmente, dar şi emoţional), pentru a ajunge să te cunoască mai bine.

Pupilele lui se măresc. Ori vă aflaţi într-un loc întunecat, ori este foarte interesat de tine. „Dilatarea pupilelor este un răspuns al creierului care apare atunci când te simţi atras de cineva”, spune Wood.

Îşi linge buzele (într-un mod drăguţ, nu creepy). Când eşti atras de cineva, produci mai multă salivă, spune Wood. Ca răspuns, el îşi poate linge buzele rapid.

Respira adânc atunci când te vede. Da, bărbaţii au nevoie de oxigen. Dar atunci când respiră adânc – trage burta şi ridică pieptul – îşi face, în mod subconştient, partea de sus a corpului să pare mai mare, iar talia mai mică, două calităţi care să-l facă să arate mai în formă, astfel încât să îl doreşti mai mult. Cu alte cuvinte, explică Wood, te place şi încearcă să te facă să fi atrasă de el.

Îşi pune mâinile pe şolduri cu coatele în lateral. Pentru că această poziţie ocupă mai mult spaţiu decât dacă ar sta cu mâinile pe lângă corp, Wood spune că este un semnal masculin prin care este evidenţiată superioritatea fizică faţă de alţi bărbaţi. Înseamnă că tipul caută atenţie. Iar dacă stă în această poziţie spre tine, caută atenţia din partea ta.

Te atinge pe genunchi sau îţi aranjează părul după ureche. Când iniţiază contact fizic sub masca unui alt motiv („Ce pantaloni moi!”), este un test pentru a vedea cum răspunzi la atingerea sa, spune Wood. Simţul tactil este folosit ca un instrument pentru a-ţi testa limitele, deci poate fi un semn că e interesat doar de sex. Dar dacă te priveşte în timp ce face asta, zâmbeşte şi se mişcă încet, arată că vrea să ajungă mai aproape de tine.

Picioarele lui sunt îndreptate spre tine. „Picioarele arată unde vrea inima să meargă”, spune Wood. Acest gest este controlat în subconştient şi poate spune multe în interacţiunile sociale. Dacă vorbeşti cu un tip şi îi atingi mâna, apoi el îşi aranjează picioarele astfel încât să nu mai fie orientate spre tine, contextul spune că nu mai este interesat.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.