Legalizarea căsătoriei dintre persoane de același sex, legată de scăderea ratei de sinucidere

By  | 

După ce căsătoria între persoane de același sex a fost legalizată în toate Statele Unite ale Americii, au existat cu 134.000 mai puține tentative de sinucidere.

Homosexualitatea și căsătoriile între persoane homosexuale încă sunt, din păcate, un subiect tabu. Însă discriminarea afectează puternic persoanele homosexuale, care nu se simt acceptate și se consideră „greșite”. Acest lucru poate duce chiar la sinucidere, în special în rândul tinerilor.

Din fericire, anul trecut căsătoria între persoane de același sex a fost în sfârșit legalizată în toate Statele Unite – o victorie enormă pentru persoanele LGBT. Acest lucru a dus la scăderea ratei de sinucidere, iar numărul este foarte mare: de la legalizarea căsătoriei au apărut cu 134.000 mai puține tentative de sinucidere, adică cu 14%.

Legătura dintre acestea a fost studiată de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins. „E vorba de tineri, elevi, care nu se vor căsători foarte curând (în mare parte)”, spune liderul studiului, Julia Raifman. „E vorba de drepturile egale, chiar dacă nu vor să profite în acest moment de ele. Elevii se simt mai puțin stigmatizați și au mai multă speranță pentru un viitor mai bun.”

Acest lucru dovedește că legalizarea căsătoriilor între persoane de aceleși sex nu aduce decât beneficii. Nu putem decât să sperăm că acest lucru se va întâmpla curând și în România.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *