Lasă lumina aprinsă în timpul sexului!

By  | 

Nu mai e un secret ca atunci cand vorbim despre sex, tipii sunt niste “demoni vizuali”. Dar cercetatorii afirma ca acest simt e foarte important si pentru atingerea orgasmului tau.

“Mai precis, 50% din creier proceseaza imagini vizuale”, spune Daniel Amen, doctor in medicina. “Cum suntem construiti sa raspundem instantaneu la stimulii vizuali, vederea e foarte importanta pentru excitare.”

Desigur, ti se pare mult mai confortabil s-o faci pe intuneric, dar in acest fel pierzi din placere.

Inca nu te-am convins? Citeste si invata!

O imagine cat o suta de afrodiziace

Sa observi mici detalii intr-o partida – cum ar fi bicepsii lui atunci cand e deasupra ta -, stimuleaza un centru al excitarii in creierul tau. Mintea ta proceseaza imaginea si o trimite in zona “statiei de comanda” a creierului, dupa cum spune doctorul Amen. Asta produce dopamina, care iti amplifica starea de excitare.

Pana recent, aceasta reactie in lant parea mai pronuntata la barbati. “Eram siguri ca femeile raspund mai mult la stimuli sonori in timpul sexului, cum ar fi gemetele lui”, spune Leah Millheiser, doctor in medicina, director al Departamentului de Medicina Sexuala Feminina al Centrului Medical Stanford. Dar, intr-un studiu realizat la Stanford, colegii lui Millheiser au descoperit ca si femeile se excita atunci cand privesc videoclipuri erotice.

In plus, ele le prefera fara sonor – probabil pentru ca stimularea vizuala este de ajuns pentru a le “starni”. Cercetatorii adauga ca imaginile erotice stimuleaza acea parte a creierului care inregistreaza.

“Femeile care profita de simtul vizual in timpul sexului se vor «incalzi» mai usor, pentru ca au un intreg «catalog» de amintiri hot care sa le porneasca libidoul”, completeaza Millheiser.

Orgasm asigurat

Atunci cand “lucrezi” la un orgasm si iti vin in minte toate acele chestii banale, cum ar fi faptul ca nu-ti mai amintesti daca ti-ai inregistrat sau nu serialul preferat, e mult mai greu sa-l atingi. Intunericul faciliteaza acest val de ganduri care iti invadeaza mintea tocmai atunci cand ea trebuie sa se concentreze asupra a cu totul altceva. “Pierzi concentrarea vizuala, deci e mult mai usor sa fii distrasa”, spune Logan Levkoff, doctor in sexologie.

De ce sa nu profiti de intreaga imagine in pat? Concentreaza-te pe zonele care te atrag la iubitul tau si pe felul in care te atinge. “Sa poti vedea totul te conecteaza cu ceea ce se intampla”, spune Levkoff.

Truc de castigat incredere

E de inteles ca sexul cu lumina aprinsa te face sa te simti… ei, bine, dezbracata. Din fericire, exista cateva ponturi care te ajuta sa te simti mai sexy in aceste momente.

In primul rand, lumineaza camera discret cu veioze, si nu cu un neon puternic. Daca esti complexata de o zona anume a corpului, alege pozitii care s-o expuna mai putin. Pozitia misionarului, de exemplu, iti va ascunde burtica, iar cea “pe o parte”, unul langa celalalt, va distrage atentia de la fundul tau.

Alta idee ar fi sa lasi pe tine o piesa vestimentara (cum ar fi o camasa catifelata) ca sa te simti cat de cat acoperita. “Insa imediat ce vei vedea cat de dornic e iubitul tau sa te vada goala, inhibitiile se vor topi”, concluzioneaza Levkoff.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *