Iubirea adolescentina trece testul timpului?

Desi avem impresia ca prima iubire va dura la nesfarsit si ca nu ne vom schimba niciodata – nici noi, si nici persoana iubita – timpul se incapataneaza sa ne demonstreze contrariul.

Astfel, iubirile adolescentine o duc tot mai greu odata cu trecerea timpului, ba chiar cele mai multe dintre ele se destrama iremediabil, in ciuda tuturor eforturilor de resuscitare.

Un cuplu celebru care a trecut prin aceasta experienta deloc placuta era format din Mila Kunis si Macaulay Culkin, care s-au iubit timp de opt ani, relatia lor incepand pe vremea cand erau inca foarte tineri.

Trebuie sa recunoastem ca e o performanta, mai ales pentru un cuplu hollywoodian, insa asta n-a impiedicat deteriorarea relatiei, cei doi trecand printr-o despartire dureroasa, promitand totusi sa ramana prieteni buni.

Asadar, de ce nu dureaza dragostea din adolescenta? Afla care sunt motivele si cum sa accepti crudul adevar.

Iubirea se transforma

„Exista iubiri inocente, pure, cum e cea adolescentina, si altele erotice, pasionale si mature, asa cum e iubirea experimentata la varsta maturitatii. Rareori se intampla ca iubirea cunoscuta in anii tineretii sa treaca prin toate stadiile necesare evolutiei sale pentru a ramane vie”, explica psihologul Elena Pandrea.

Asadar, pentru a pastra intacta o astfel de relatie, ar trebui ca iubirea voastra sa se maturizeze odata cu voi, iar sentimentele sa se fortifice, in loc sa paleasca.

„E foarte greu sa mentii in viata sentimentele, pentru ca asta depinde de prea multi factori. Pe parcurs, cei doi parteneri s-ar putea sa se loveasca din senin de perceptii diferite, de pasiuni pana atunci necunoscute ale partenerului si de idealuri incompatibile. Oamenii se pot schimba in acelasi interval de timp pe durata procesului de maturizare, insa niciodata in acelasi fel”, precizeaza specialistul.

E posibil sa descoperi ca deodata nu va mai potriviti si nu va mai cititi gandurile ca inainte, iar acest lucru, in loc sa te determine sa-ti pui niste semne serioase de intrebare, s-ar putea sa te sperie si sa te faca sa te agati cu putere de ceea ce a mai ramas din relatia voastra.

Oricat de greu ti-ar fi sa accepti asta, trebuie sa intelegi ca e gresit sa ramaneti impreuna doar de dragul anilor care va leaga. Asa ca, de indata ce simti ca „rotitele” au ruginit, purtati o discutie serioasa pentru a decide daca sentimentele inca exista sau despartirea este iminenta.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.