Învinge teama de a iubi din nou

Fiecare dintre noi poate ajunge o dată în viață să fie rănită atât de tare încât crede că nu va mai putea iubi din nou. Teama de a te mai deschide în fața cuiva și de a te apropia de o persoană nouă este ușor de înțeles, însă nu trebuie să îți conducă viața. Aceasta trebuie învinsă, iar acest articol îți prezintă pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Permite-ți să suferi

Să urci înapoi în șa nu este un lucru ușor și nu ar trebui să te simți presată să o faci la scurt timp după despărțire. Permite-ți să suferi: plângi dacă simți nevoia, ascultă muzică emoționantă, mânâncă (doar puțină!) ciocolată, adu-ți aminte de „vremurile bune”. Deși nu trebuie să rămâi în această stare prea mult timp, e important să nu îți reprimi sentimentele.Trage învățături din această experiență

Indiferent a cui a fost vina, despărțirea a avut loc și trebuie să o accepți, dar să și înveți din ea. Orice experiență, fie ea pozitivă sau negativă, ne ajută să creștem. O greșeală pe care ai făcut-o acum te învață ce ar trebui să schimbi la tine, iar un partener nepotrivit îți arată ce trebuie să eviți pe viitor.

Ce îți dorești de la un partener?

Fii sinceră cu tine și imaginează-ți cum ar arăta partenerul ideal, cu care ai dori să îți petreci tot restul vieții. Odată ce această imagine îți este clară în minte, îți va fi mai ușor să nu intri într-o relație doar bazându-te pe sentimente.

Dezvoltare personală

Calitățile pe care vrei să se regăsească în partenerul tău ar trebui să le ai și tu, iar de defecte și obiceiuri proaste să încerci să scapi. „Trebuie să mă placă pentru ce sunt eu cu adevărat” e o idee bună, însă asta se referă la cea mai bună variantă a ta, nu la cea plină de defecte pe care nu accepți să le schimbi.

Trăiește în prezent

Dacă ai cunoscut un bărbat care ar putea fi un partener potrivit, trebuie să încerci să lași garda jos. Nu te gândi la posibilele riscuri, ci trăiește în prezent și bucură-te de fiecare clipă.

 

Citește și: 4 motive să nu îți mai cauți „sufletul pereche” 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.