Împăcați-vă așa după o ceartă în cuplu

După o ceartă în cuplu zdravănă, lucrurile parcă devin ciudate. Nu lăsa situaţia să degenereze.

Ce poate fi mai enervant decât o discuţie aprinsă între tine şi iubitul tău? Orele sau zilele de după împăcare, până totul revine la normal sunt dificile.

De un lucru poţi fi sigură: procesul masculin de „reconectare” e mai lent. Femeile au un nivel mai mare de estrogen şi oxitocine – adică hormonii care-i dau ghes să ierte.

Deci e cel mai probabil ca tu să fii în linia întâi cînd vine vorba despre repararea relaţiei. COSMO îţi propune sfaturi pentru a te împăca mai uşor după o ceartă în cuplu:

Taci din gură

Dacă în faza post-gâlceavă iubitul tău se rezumă doar la fraze scurte de genul: „Dă-mi, te rog, sarea!“, primul tău impuls este să-l iei imediat la rost ca să afli de ce nu vorbeşte cu tine. Abţine-te, o altă discuţie aprinsă nu e tocmai ce vă lipseşte în momentul de faţă.

Încercaţi să programaţi o excursie într-un oraş apropiat sau o drumeţie la munte sau cel mai la îndemână, invită-l la dans chiar în mijlocul sufrageriei voastre. Atunci când ai o ocupaţie cât de mică, îţi mai iei gândul de la evenimentele neplăcute prin care ai trecut, iar comunicarea între voi se revigorează în mod natural.

Apoi, spune-i pur şi simplu: „Iubitule, îmi pare rău că ne-am ciondănit. Urăsc să mă cert cu tine!” şi nu insista, fii scurtă şi concisă. În cazul în care au rămas aspecte nelămurite, ţine-le pentru altă dată.

Un pic de smerenie

Dacă (şi numai dacă) tu eşti de vină pentru conflictul iscat, încearcă să îndrepţi lucrurile răsfăţându-l puţin sau făcându-i un cadou ori o surpriză. Bărbaţii sunt receptivi la acţiune, faptul că îi arăţi în felul acesta că îţi pare rău, face cât o mie de cuvinte menite să-l înduplece să te ierte.

Vezi-ti de ale tale

Poate c-o să-ţi vină cam peste mână să-şi găseşti alte preocupări atunci când ai dubii legate de relaţia ta, însă dacă te duci la sală sau te vezi cu o amică, o să te mai destinzi puţin şi o să-ţi mai limpezeşti puţin mintea.

În plus, mai scapi de obsesiile acumulate post-conflict. Dar nu-ţi ignora complet partenerul, trimite-i un SMS scurt cu „TBSC” (Te iubesc!).

Viitorul sună… cum ți-l faci

Nu ştiu cum sunt alţii, dar eu când ştiam că trebuie să merg în tabără, în ajunul plecării debordam de energie şi entuziasm. Se aplică şi în cuplu: dacă planifici activităţi amuzante de cuplu, se mai spulberă din tensiune.

Atunci când puneţi ţara la cale să întreprindeţi ceva în doi, mesajul este că bazele relaţiei voastre sunt solide, aşadar, totul va fi bine. Totul începe de la a-i trimite pe mail un link către un loc romantic pe care ai vrea să-l vizitezi în compania lui chiar la sfârşitul acestei săptămâni.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.