Hot trend: fotografia de cuplu erotica

Din melanjul dintre cultura extravagantă a Instagram-ului și mișcarea (populară în ultimii ani) care susține acerb atitudinea pozitivă față de propriul corp a luat naștere un „copil” iluminat: fotografia de budoar sau, altfel spus, fotografia de cuplu erotică.

Cuplurile renunță la inhibiții și la haine (uneori chiar și la chiloți) și – în studiouri profesioniste sau acasă – fac nebunii în fața camerelor de fotografiat. „Există o nișă care explodează chiar acum”, spune Mike Allebach, proprietarul Allebach Photography, un studio foto din North Wales, Pennsylvania.

Mike estimează că anul viitor astfel de ședințe foto vor reprezenta sursa lui principală de venit și are, cel mai probabil, dreptate. Potrivit unui sondaj recent, cam 50% dintre cuplurile romantice sunt dispuse să își realizeze cu album erotic.

„Clienții își doresc acum să aibă imagini personale, mai intime decât cele cu care eram obișnuiți – imagini care sunt doar pentru ei”, explică Delia Washington, care deține Boudoir by Delia Renee, din Philadelphia. Aceste fotografii speciale pot marca fie o aniversare de cuplu, fie orice alt punct culminant al relației, punând în evidență acea latură ascunsă și foarte sexy a ta și a partenerului, sau poate fi chiar un mod de a consolida conexiunea dintre voi. „A te dezbrăca împreună cu partenerul, parțial sau complet, în fața camerelor de fotografiat poate fi o senzație ușor periculoasă, ceea ce amplifică emoția dintr-o relație”, spune sexologul Pamela Madsen, fondatoarea saloanelor Back to the Body. De asemenea, a ieși din zona ta de confort poate resuscita pofta ta de viață, adaugă experta în sexologie Lauren Dummit.

fotografia de cuplu
Fotografia de cuplu

Te interesează să surprinzi chimia sexuală dintre tine și partener, chiar în fața aparatelor foto? Fii pregătită să plătești între 150 și 1.000 euro, în funcție de fotograf, locație și (opțional) make-up sau hairstyling. Este firesc ca la început să fii agitată. Nimeni nu vine și spune direct „O să ne dezlănțuim!”, ci mai degrabă „Suntem împreună în această aventură.”

Un profesionist te poate ghida în această aventură, incluzând chiar și selectarea outfit-urilor (dacă alegi să porți vreunul), elementelor de recuzită (poate un colier lung pentru tine și o cravată pentru partenerul tău) sau un stil anume (alb și negru, colorat, seducător noir, modern și luminos).

De obicei, fotografii încep cu câteva cadre cu hainele pe voi. Odată ce vă încălziți, tu și partenerul, puteți să începeți să vă dezbrăcați unul pe celălalt, privindu-vă în ochi, râzând sau doar bucurându-vă de moment. „În studio-ul nostru nu există judecăți de valoare, așa că puteți să vă comportați oricât de ciudat sau cuminte doriți”, spune Washington. Doar amintește-ți: nu joci într-un film porno.

Apoi, după ce fotografii își fac treaba, puteți să alegeți câteva fotografii preferate și să le transformați în „obiecte de artă piperate” pentru pereții dormitorului vostru sau puteți doar să vă faceți un folder secret care, din când în când, poate folosi drept preludiu (este important să decideți dinainte cine va avea drepturi asupra pozelor în cazul în care vă despărțiți sau pur și simplu să stabiliți niște reguli clare de folosire a lor).

Chiar dacă pozele vor sta undeva ascunse, tot vor avea un impact pozitiv puternic asupra voastră. Sigur vă veți gândi, din când în când: „OMG, nu pot să cred că am făcut asta împreună!”, iar această energie poate contura un nou nivel de încredere în relația voastră.

fotografia de cuplu
fotografia de cuplu

4 pași către fotografiile sexuale

  1. Inspirație seducătoare. Petreceți timp împreună uitându-vă pe Internet la poze care vă inspiră: poze erotice, scene sexu-ale din filme care captează senzația pe care v-o doriți, recomandă JonGunnar Gylfason de la JonGunnar Gylfason Photography, din New Orleans.
  2. Găsiți un fotograf din zona voastră, verificați-i portofoliul, solicitați referințe de la foști clienți, toate ca să vă treacă fiorul acela de incertitudine. Apoi, faceți-vă  o programare pentru o primă întâlnire cu fotograful ales, ca să vă cunoașteți.
  3. Discută despre limite, atât cu partenerul, cât și cu fotograful. Explicați ce vă face să vă simțiți confortabil și care dintre aspecte, poziții etc. sunt prea intime pentru o ședință foto.
  4. Creează un play-list care să scoată la suprafață eul tău fierbinte, în timpul fotografierii. Încearcă play-list-ul Feeling Sexy de pe Spotify.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.