Cele mai mari greșeli după o despărțire

Despărțirile nu sunt niciodată plăcute și este foarte important să știi cum să gestionezi o astfel de situație. COSMO îți arată care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face după o despărțire și cum să le eviți.

Cauți consolare unde nu trebuie

Unele persoane se aruncă imediat în brațele altui bărbat, deși nu sunt pregătite din punct de vedere emoțional, în timp ce altele apelează la mâncare sau alcool în astfel de situații. Ai mare grijă cum tratezi o despărțire, pentru că poți transforma situația în una mult mai neplăcută.Fă tot posibilul să te concentrezi pe activități care să îți mențină mintea ocupată și care să te ajute să evoluezi. Vor fi și zile în care vei vrea să mănânci o tonă de pizza și înghețată în timp ce te uiți la filme romantice, însă nu face asta în fiecare zi.

Citește și: Antrenează-ți creierul cu exerciții neurobice 

Încerci să faci față singură situației

Nu vrei să discuți despre despărțire nici cu prietenii, nici cu familia… Totuși, rolul lor este să îți fie alături în clipele grele. Nu încerca să faci pe curajoasa, lasă frâu liber sentimentelor şi scapă de stările negative prin discuţii cu prietenele.

Vrei să treci cât mai repede peste despărțire

Cu toții vrem, dar asta e pur și simplu imposibil. Cu timpul te vei simți din ce în ce mai bine și trebuie să păstrezi o atitudine pozitivă. Acum este important să înveți din ce s-a întâmplat, să te analizezi mai bine (dar nu deveni obsedată de asta!). Nu te preface că nimic nu s-a întâmplat.

Dai vina doar pe fostul sau doar pe tine

Poate că nici tu nu te-ai purtat perfect, așa că nu e necesar să te plângi tuturor că fostul este Diavolul întruchipat. Nu da vina nici pe tine, chiar dacă ai făcut anumite greșeli. Fă tot posibilul să nu dai vina pe nimeni; acceptă faptul că relația s-a terminat și continuă-ți viața.

Nu îl urmări pe social media

Este foarte posibil să fi rămas prieteni pe Facebook, dar nu deveni obsedată de tot ce postează, unde iese, cui îi da „like”… Cel mai bine este să îi dai „unfollow” pentru moment.

Citește și: Sex după despărțire: recapătă-ți încrederea 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.