Gradina ta… de apartament

Mamele noastre folosesc balconul ca loc de depozitare sau pentru a pune o puzderie de flori, rezultatul fiind mereu acelaşi – ȋn loc să fie o oază de relaxare, devine o zonă ȋn care abia dacă te poţi strecura.
Noi ȋţi propunem să faci curăţenie pe balcon şi să creezi o grădină ȋn toată regula, cu flori, dar şi cu plante aromatice şi legume – vei fi cu siguranţă ȋncântată să mănânci din ce ai cultivat cu mâna ta! Uite cum ȋţi organizezi balconul şi casa:

Sper că ai un balcon care beneficiază de multă lumină şi, astfel, poţi creşte de la lămâi la portocali sau roşii de-a lungul ȋntregului an.Eliberează balconul de orice chestii depozitate şi, dacă dispui de bani puşi deoparte, comandă un glasvand pentru balcon, unul care să fie retractabil, pentru a avea balconul deschis pe timp de vară şi a-l putea transforma ȋntr-o seră pe timp de iarnă.

Cumpără etajere pentru pereţi şi pune ghivece şi jardiniere cu plante care nu au rădăcini mari şi care nu necesită mult pământ pentru a creşte armonios: grâu (perfect pentru smoothie-uri sănătoase, dar şi ȋn loc de salată) şi plante aromatice (busuioc, rozmarin, salvie, oregano, mentă, etc.).

Poţi folosi lăzi mici de lemn (cumpără-le ieftin de la ţăranii din piaţă) pe post de etajere şic. Pune plastic pe fundul lăzii şi pe laterale, pentru ca apa să nu afecteze lemnul, fă câteva găuri ȋn plastic, pentru a drena apa, pune pământ şi sădeşte micile plante, ca apoi să agăţi pe perete lădiţele. Lădiţele sunt perfecte şi pe post de măsuţă, dar şi pentru a crea o mică platformă-divan. Vopseşte-le ȋn culori vesele!

Dacă ai o sufragerie sau un dormitor cu multă lumină, cultivă citrice ȋn interior – ȋntregul apartament va mirosi fantastic. Pont de la greci: păstrează busuioc ȋn camere pentru a ţine departe ţânţarii şi pulverizează apă seara pe frunze pentru un miros fresh şi aromat ȋn toată casa.

Ȋn cazul ȋn care te-ar tenta să creşti legume pe balcon, ca roşii cherry (perfecte chiar dacă ai un spaţiu foarte mic), ardei sau castraveţi cornichon, trebuie să beneficiezi de lumină suficientă şi de ceva spaţiu pentru ghivece mari. Nu uita să le uzi zilnic şi să le feritilizezi pentru a creşte mai frumoase (foloseşte feritilizator organic din magazinele naturiste).

Dacă ai un balcon mare şi o producţie generoasă de flori, plante aromatice şi legume, fă-ţi un magazin online pe Facebook şi vinde-le. Cu siguranţă vei face banii de cheltuială pentru un weekend la munte.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.